17 °c

Türkiye'de "Huzur" operasyonu

VAN (AA) - Emniyet Genel Müdürlüğünce Türkiye genelinde 81 ilde gerçekleştirilen "Huzur" operasyonu kapsamında, Van'da 145 polisin katılımıyla sabit yol uygulaması ve eğlence mekanları ile umuma açık yerlerde denetimler yapıldı.İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından suçların önlenmesi ve suçluların yakalanması amacıyla il merkezindeki kapalı ile açık eğlence mekanları...

Güncel Haberi
Türkiye'de Huzur operasyonu
Türkiye'de "Huzur" operasyonu

VAN (AA) - Emniyet Genel Müdürlüğünce Türkiye genelinde 81 ilde gerçekleştirilen "Huzur" operasyonu kapsamında, Van'da 145 polisin katılımıyla sabit yol uygulaması ve eğlence mekanları ile umuma açık yerlerde denetimler yapıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından suçların önlenmesi ve suçluların yakalanması amacıyla il merkezindeki kapalı ile açık eğlence mekanları, parklar, kafeteryalar, caddeler, ara sokaklarda ve kentin giriş çıkış noktalarında geniş çaplı asayiş uygulaması gerçekleştirildi.

Operasyonun ilk bölümünde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Terörle Mücadele, Asayiş ve Trafik ekiplerinden oluşan 145 emniyet görevlisi, kent girişlerinde oluşturdukları 4 kontrol noktasında durdukları araçları eğitimli köpekleri de kullanarak aradı. Ekipler, operasyonun ikinci bölümünde ise kafeterya, internet kafe, kahvehane ve tüm umuma açık mekanları denetledi.

Denetimler sırasında şüpheli kişilere yönelik Genel Bilgi Tarama (GBT) sorgulaması yapıldı.

Operasyonun sonunda sorgulanan 516 kişiden aranan 4'ü gözaltına alındı. Sorgulanan 59 araçtan biri trafikten men edildi, trafik kurallarına uymayan sürücülere 4 bin 515 lira ceza kesildi. Kontrol edilen 28 iş yerinden 4'ü geçici olarak kapatıldı, 8'i hakkında ise 3 bin 871 lira ceza uygulandı.

Sıradaki Haber