17 °c

Üçlü Danışma Kurulu Toplantısı

ANKARA (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "İş Mahkemeleri Kanunu Tasarısı Taslağı" ile ilgili, "İşçi ile işveren arasındaki sorunları azaltacak, iş mahkemelerinin iş yükünü azaltacak, karşılıklı hakkaniyeti daha iyi noktalara taşıyacak bir düzenleme olmasını temenni ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.Bakan Müezzinoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ...

Güncel Haberi
Üçlü Danışma Kurulu Toplantısı
Üçlü Danışma Kurulu Toplantısı

ANKARA (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "İş Mahkemeleri Kanunu Tasarısı Taslağı" ile ilgili, "İşçi ile işveren arasındaki sorunları azaltacak, iş mahkemelerinin iş yükünü azaltacak, karşılıklı hakkaniyeti daha iyi noktalara taşıyacak bir düzenleme olmasını temenni ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Müezzinoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının Reşat Moralı Toplantı Salonu'nda yapılan Üçlü Danışma Kurulu toplantısına katıldı.

"İş Mahkemeleri Kanunu Tasarısı Taslağı" gündemiyle toplanan Kurulun açılış konuşmasını yapan Müezzinoğlu, taslak ile ilgili, "Bu düzenlemenin, işçi ile işveren arasındaki sorunları azaltacak, iş mahkemelerinin iş yükünü azaltacak, karşılıklı hakkaniyeti daha iyi noktalara taşıyacak bir düzenleme olmasını temenni ediyoruz. Bu gayretle çalışmaları yapıyoruz. Paydaşlarımızın önerilerinden son şeklini verip, TBMM'ye havale edeceğiz." dedi.

- "Esnaf Fonu" kuruluyor

Bir basın mensubunun, esnafa yönelik bir işsizlik fonunun kurulmasıyla ilgili çalışmaların ne aşamada olduğunu sorması üzerine Müezzinoğlu, şu bilgileri verdi:

"Esnaf Fonunun kurulması çalışmalarını Gümrük ve Ticaret Bakanlığımız ile birlikte yürütüyoruz. Bir alt yapı oluştu. İnşallah önümüzdeki 1 hafta, 10 gün içinde çerçeveyi ilgili sivil toplum örgütlerimizle görüşüp, netleştirdikten sonra sayın Başbakanımıza sunacağız. Ona göre düzenlemenin takvimini belirleyeceğiz."

Konuşmaların ardından toplantıya basına kapalı olarak devam edildi.

Toplantıya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Orhan Yeğin, Bakanlık Müsteşarı Ahmet Erdem, Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, Hak-İş Genel Sekreteri Osman Yıldız, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder ve işveren örgütleri temsilcileri katıldı.

Sıradaki Haber