17 °c

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan:

ADIYAMAN (AA) - Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Recep Tayyip Erdoğan'ı çekemeyenler, onun kutlu yürüyüşünü çekemeyenler, bu ülkenin büyümesini çekemeyenler her türlü hainliği yapıyor. Her türlü maşayı, her türlü haini kullanıyor. Ancak bilsinler ki Türkiye eski Türkiye değil." dedi.Bakan Arslan, Adıyaman'da Kahta-Narince-Siverek yolu 1. kısım temel...

Güncel Haberi
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan:
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan:

ADIYAMAN (AA) - Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Recep Tayyip Erdoğan'ı çekemeyenler, onun kutlu yürüyüşünü çekemeyenler, bu ülkenin büyümesini çekemeyenler her türlü hainliği yapıyor. Her türlü maşayı, her türlü haini kullanıyor. Ancak bilsinler ki Türkiye eski Türkiye değil." dedi.

Bakan Arslan, Adıyaman'da Kahta-Narince-Siverek yolu 1. kısım temel atma törenine katıldı.

Burada konuşan Arslan, önemli bir güzergahın önemli bir halkasını tamamlayacak 86 kilometrelik Kahta ve Siverek yolunda gerçekleştirilen çalışmalarla, özellikle 50 kilometrelik kısmının 41 kilometreye düşürüleceğini belirtti.

Yolun Adıyaman ile Diyarbakır arasındaki mesafeyi hem kısaltacağına hem de ara koridoru konforlu hale getirmesi açısından önemli olduğuna dikkati çeken Arslan, buraların korku ve meşakkatli yollar olmasından çıkartılıp keyif yolu haline getirilmesini amaçladıklarını ifade etti.

Arslan, ticareti, turizmi ve ekonomiyi kolaylaştırmak adına Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi bu bölgede de olağanüstü gayretle yolların standardını yükselttiklerini aktararak, şöyle devam etti:

"Sadece bu yolun genişliği 25 metre olacak. İki gidiş ve iki geliş 25 metrelik önemli bir yol. Önemli bir çalışma. 300 milyonluk bir projeden bahsediyoruz. Sadece bu kısmı Nissibi köprüsünü de katarsak 400 milyonluk projeden bahsediyoruz. Sadece bir güzergahta. AK Parti hükümetleri döneminde yaptıklarımızla kıyaslarsanız elbette ki Adıyamanlılara helal hoş olsun dediğimiz ve daha büyüğünü yapmaya çalışacağımız rakamlar bunlar. Sadece bu yol üzerinde 238 metrelik bir köprü, 375 metrelik 9 ayaklı bir viyadük, 310 metrelik ayrıca 7 ayaklı bir başka viyadük ve biri farklı seviyeli olmak üzere 13 kavşak olacak. Sadece bir projede bütün bunlar olacak. Tabi ki Adıyaman-Diyarbakır arasındaki ana güzergah olması nedeniyle bu yolu çok önemsiyoruz. 7 bin aracın geçtiği Diyarbakır-Şanlıurfa yolunun da trafiğinin önemli bir kısmı bu yoldan geçiyor. Bunu da biliyoruz. Adıyaman doğu ile batı arasında kapı konumunda ve bu kapı konumunu daha güçlendirmemiz gerekiyor. Biz bu bilinçle çalışıyoruz."

- "Milletin hizmetkarı olma yolunda yürüyoruz"

Dünyada, IMF marifetiyle borç verip Türkiye'yi yönetmeye çalışan ülkelerin bulunduğunu, bunların Türkiye'nin bugün geldiği noktayı çekemediğini belirten Arslan, Türkiye'nin bugünkü geldiği noktada hainlerin kullanıldığını vurguladı.

Bakan Arslan, ülkeyi daha iyi noktalara taşımak adına, hainlere inat, çok daha güçlü olmak adına da milletvekilleriyle Ankara'da omuz omuza mücadeleye devam ettirdiklerini bildirdi.

Arslan, şu görüşlere yer verdi:

"Milletin hizmetkarı olma yolunda yürüyoruz. 2023, 2053 ve 2071 hedefleri koyduk. Bu hedefleri ortaya koyarken Anadolu coğrafyasının Asya ile Avrupa arasında, Balkanlar ile Kafkaslar arasında, Balkanlar ile Ortadoğu arasında, Karadeniz ile Akdeniz arasında köprü konumunda olduğumuzu biliyoruz. Bu köprünün hakkını vermek için bölünmüş yollarla, hızlı trenlerle, hava ve deniz limanlarıyla ülkemizin her tarafını donatmamız gerektiğini biliyoruz. İşte tam da bunu yapmaya başlayınca, bölünmüş yolda 25 bin kilometreyi, hava alanlarında yılda 35 milyondan 180 milyonun üzerinde yolcu taşımayı yakalayınca, dünyanın 8'inci Avrupa'nın 6'ıncı yüksek hızlı tren hattına sahip ülkesi olunca, denizcilikte yılda 200 milyon ton yük taşırken 420 milyon ton yük taşır hale gelince, birleşimde dünyanın önde gelen ülkelerin arasına girince, biz dünyadaki ticaret pastasından gereğinden fazla pay almaya başladık. İşte o ticaret pastasını paylaşmaya çalışanlar, dünyayı kendi aralarında yönetmeye çalışanlar ve Türkiye'nin onların biçtiği role göre hareket etmesine alışanlar bunu çekemediler. Bunu çekemedikleri için Türkiye'ye çelme takmaya çalışıyorlar."

Türkiye'nin gelişmesinin engellemeye çalıştığına işaret eden Arslan, "Bunu yaparken de biliyorlardı ki bu hareketin, bu kutlu yürüyüşün, bu büyümenin lideri Recep Tayyip Erdoğan. İşte Recep Tayyip Erdoğan'ı çekemeyenler, onun kutlu yürüyüşünü çekemeyenler, bu ülkenin büyümesini çekemeyenler her türlü hainliği yapıyor. Her türlü maşayı, her türlü haini kullanıyor. Ancak bilsinler ki Türkiye eski Türkiye değil." dedi.

Arslan, Türkiye'in genlerinden, atalarından gelen alışkanlıkla dünyadaki mazlumlar, mağdurlara kucak açtığını ve açmaya da devam edeceğini vurguladı.

Arslan, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye, bütün bu bahsettiği projeleri yaparken büyümesine çok daha fazla, çok daha hızlı devam edecek. Özellikle coğrafyasında güçlenerek, ona biçilen role göre değil kendi belirlediği role göre hareket eden bir ülke, bir lider olmaya devam edecek. Bunu 14 yıldır milletten aldığımız desteğe ve bundan sonra da alacağımız desteğe göre söylüyorum. Zaten AK Parti olarak 14 yıldır yaptıklarımız bundan sonra da yapacaklarımızın teminatı. Bu konuda hiç şüpheniz olmasın. Size hizmet etmeye, sizlerin hizmetkarı olmaya ve inşallah dünyanın her yerine insanımızın başının çok daha dik olmasına devam etmesi için çalışmalarımız gece gündüz devam edecek."

- "Biz milletin hizmetindeyiz"

15 Temmuz darbe girişiminde, hainlerin kalkışmasında, Adıyaman'da olduğu gibi Türkiye'nin her yerinde millet olma şuuruyla vatandaşların meydanlara döküldüğü anımsatan Arslan, sözlerini şöyle tamamladı:

"15 Temmuz'da üç ders verdik. Bir, Türkiye'de birlik yok beraberlik yok diyenlere ders verdik. Millet olma şuuruyla kendimize adeta ders verdik. İki, dünyaya ders verdik. 'Ne zaman olursa olsun, eğer bu ülkede bir istikbal ve istiklal mücadelesi olacaksa, böyle bir ihtiyaç varsa Türk insanı 79 milyonuyla dili, dini, ırkı, mezhebi, meşrebi ayrımı yapmadan hep beraber meydanlara dökülür' dedik. Dünyaya bunu gösterdik. Üçüncüsü, dünyadaki başka mağdur ülkelere dedik ki; bir olursanız, beraber olursanız, hep beraber hareket ederseniz hainlerin sizin başınıza ördükleri çorapları alır onların başına geçirirsiniz. Bir de böyle bir ders verdik. Biz bu milletin hizmetkarıyız. Bu milletin hizmetindeyiz. Ancak 15 Temmuz'daki bu dik duruş, vakur duruş bizim omuzlarımıza yeni bir sorumluluk yüklemiştir. Bu projenin hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah kazasız belasız bu projeyi bitirir sizlerin hizmetine sunarız."

Sıradaki Haber