17 °c

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan:

ADIYAMAN (AA) - Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Bizim anayasayı değiştirmemiz lazım. Güçlenen Türkiye'nin önünü açmamız lazım. Bir hataya düşmememiz lazım. Ülkenin büyümesinin önünde engel olacak yapılar var. Bu yapıları düzeltmemiz lazım." dedi. Bakan Arslan, Adıyaman Belediyesi Konferans Salonu'ndaki AK Parti Merkez İlçe Danışma Meclis...

Güncel Haberi
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan:
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan:

ADIYAMAN (AA) - Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Bizim anayasayı değiştirmemiz lazım. Güçlenen Türkiye'nin önünü açmamız lazım. Bir hataya düşmememiz lazım. Ülkenin büyümesinin önünde engel olacak yapılar var. Bu yapıları düzeltmemiz lazım." dedi.

Bakan Arslan, Adıyaman Belediyesi Konferans Salonu'ndaki AK Parti Merkez İlçe Danışma Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ve dünya lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlendiğini belirtti.

Bazı ülkelerin bu gelişmeyi ve güçlenmeyi çekemediğini ifade eden Arslan, şunları kaydetti:

"Dünya lideri olup, bir bu kadar iddialı laflar söyleyip, bu lafların arkasında durunca dünya bizi çekememeye başladı. Dünya, Türkiye'nin büyümesinin önünde yeni engeller yaratmak adına elinden geleni ardına koymadı. 'Rakiptir' diyebilirsiniz. Onlara maşalık yapan, Türkiye'de yaşayan, 'Türkiye'deki insanları düşünüyorum' diyen hain terör örgütlerine ne diyeceksiniz? PKK, DEAŞ, PYD'ye ne diyeceksiniz? Daha da kötüsü İslam'ı kendi kötü emellerine alet edip 'Müslümanlık yapıyorum' deyip Müslümanlığa zarar veren, 'Türkiye'yi düşünüyorum' deyip, Türkiye'ye zarar veren, 'Türk insanını düşünüyorum' deyip Türk insanına zarar veren hain Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ne diyeceksiniz? İşte asıl hainler bunlar. İşte bizi istemeyenler, maşalık edenler ve bizim yolumuzu kesmeye çalışanlar bunlar. Ancak bir şeyi hesaba katmadılar. Türkiye'de çok renk var. Türkiye bir mozaik. Bunlar bizim zenginliğimiz."

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde 79 milyonun siyasi parti, dil, din, ırk ve mezhep farkı gözetmeksizin millet olma şuuruyla sokağa inebileceğini hesaba katmadığını dile getiren Arslan, "Allah sizlerden razı olsun. Allah, o gün meydanlara inen, şehit olan 248 kardeşimiz ile ülkenin bekası için şehit olanlardan razı olsun, rahmet eylesin. Gazilerimizden razı olsun. Siz içimizdeki hainlere ders verdiniz. Dünyaya ders verdiniz." dedi.

- "Yanlışları ortadan kaldırmamız lazım"

Anayasa çalışmalarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Arslan, "Bizim anayasayı değiştirmemiz lazım. Güçlenen Türkiye'nin önünü açmamız lazım. Bir hataya düşmememiz lazım. Ülkenin büyümesinin önünde engel olacak yapılar var. Bu yapıları düzeltmemiz lazım. Bu yanlışları ortadan kaldırmamız lazım. Bunun gereğini yapmak üzere hep beraber takip ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Çalışmalar konusunda güzel bir noktaya gelindiğini aktaran Bakan Arslan, "İnşallah anayasa değişikliği meclise gelecek ve milletvekillerimizle sonuna kadar arkasında duracağız. Anayasa değişikliği milletin huzuruna da gelecek. Sizlerin huzurlarınıza geldiğinde ne yapacağınız zaten belli. 14 yıldır nasıl sonuna kadar destek olduysanız, nasıl Adıyaman'da il bazında rekorlar kırdıysanız inşallah bu rekorlar kırılacak. Biz ülke olarak daha da büyüyeceğiz. Daha da büyümek zorundayız. Hainler hainliklerini yapa dursun. Onlar hainlik yapıyor diye geri adım atacak halimiz yok. Bu konuda hiç şüpheniz olmasın." diye konuştu.

Bakan Arslan, Adıyaman temasları çerçevesinde Vali Abdullah Erin'i de makamında ziyaret etti.

Vali Erin, Bakan Arslan'a tablo hediye etti.

Ziyaretin ardından Arslan, Türkiye Petrolleri Konferans Salonu'nda sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen toplantı, yaklaşık 40 dakika sürdü.

Sıradaki Haber