17 °c

"Uluslararası Filistin Halkı ile Dayanışma Günü"

ANKARA (AA) - Keçiören Belediyesince, "Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü" kapsamında etkinlik düzenlendi.Keçiören Belediyesi Neşet Ertaş Gösteri ve Kültür Merkezi'ndeki programa, Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve Arap Birliği Büyükelçisi Muhammed Fatih El...

Güncel Haberi
Uluslararası Filistin Halkı ile Dayanışma Günü
"Uluslararası Filistin Halkı ile Dayanışma Günü"

ANKARA (AA) - Keçiören Belediyesince, "Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü" kapsamında etkinlik düzenlendi.

Keçiören Belediyesi Neşet Ertaş Gösteri ve Kültür Merkezi'ndeki programa, Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve Arap Birliği Büyükelçisi Muhammed Fatih El Naciri'nin yanı sıra çok sayıda misyon temsilcisi katıldı.

Burada konuşan Ankara Milletvekili Ünal, Türkiye-Filistin halkının dayanışmasına değinerek, şunları kaydetti:

"15 Temmuz gecesi biz en çok da Filistin'i ve Filistin davasını savunduk. O gece darbeyi yapmak isteyenler Filistin'e, Filistin davasına bir darbe yapmak istiyordu. Herkes şunu bilsin ki Gazze güvende değilse Ankara asla ve asla güvende değildir. Kudüs emniyet içerisinde değilse İstanbul asla ve asla emniyet içerisinde değildir."

Belediye Başkanı Ak ise yarım asırdan bu yana işgal altında olan Filistin'in, tüm Müslümanlar için kanayan bir yara olduğunu vurgulayarak, kendi topraklarında sürgün olan Filistin halkının yaşadıklarının her platformda dile getirilmesi gerektiğini kaydetti.

Ak, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasıyla Ortadoğu'da barışın sağlanmasının mümkün olabileceğini ifade etti.

Arap Birliği Büyükelçisi El Naciri de Filistin halkı ile dayanışmasından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Belediye Başkanı Ak ve Türk halkına teşekkürlerini iletti.

El Naciri, 2017 yılının, İsrail işgalinin sona erdiği, Filistin Devleti'nin özgürlüğüne ve bağımsızlığına kavuştuğu bir yıl olmasını diledi.

Sıradaki Haber