17 °c

Uluslararası Ormancılık Sempozyumu

KASTAMONU (AA) - Kastamonu Üniversitesi tarafından düzenlenen Uluslararası Ormancılık Sempozyumu başladı.Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Ahmet Yesevi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, ormancılık alanında söz sahibi bilim insanlarının davet edildiği sempozyumdan ormancılık sektörünün ciddi şekilde...

Güncel Haberi
Uluslararası Ormancılık Sempozyumu
Uluslararası Ormancılık Sempozyumu

KASTAMONU (AA) - Kastamonu Üniversitesi tarafından düzenlenen Uluslararası Ormancılık Sempozyumu başladı.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Ahmet Yesevi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, ormancılık alanında söz sahibi bilim insanlarının davet edildiği sempozyumdan ormancılık sektörünün ciddi şekilde faydalanacağını umduklarını söyledi.

Sempozyumun bilim ve ormancılık uygulamalarında yeni ufuklar açacağına inandığını dile getiren Aydın, "Sempozyumda 13 ülkeden 192'si sözlü, 61'i yazılı olmak üzere 253 eser tebliğ edilecek. Bu kadar fazla sayıda tebliğ ile geniş katılımın olduğu sempozyumun tesiri de fazla olacaktır." dedi.

Sempozyumun bilim camiası açısından olduğu kadar ormancılık uygulamaları bakımından da yeni ufuklar açacağını anlatan Rektör Aydın, "Kastamonu, ormancılık açısından bir modeldir. Amazonlardaki orman tahribatı bizleri, bizdeki orman tahribatı da başka ülkeleri ilgilendirmektedir. Dolayısıyla dünya bir bütündür." ifadelerini kullandı.

Sempozyum başkanı da olan Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Küçük ise hızlı nüfus artışı ve sanayileşmenin orman ekosistemleri üzerinde ciddi baskılar oluşturduğuna dikkati çekti.

Ormanlardan aşırı ve bilinçsiz faydalanmanın yanında orman yangınları gibi bazı faktörlerin de ekolojik ve ekonomik kayıplara sebep olduğunu vurgulayan Küçük, "Bazı ülkelerde orman alanları azalırken, ülkemizde son yıllarda orman alanlarının arttığını görmekteyiz. Ülkemiz ormanlık alanları 22 milyon hektarın üzerindedir. Doğal çevreye duyulan ihtiyaç sürekli artmaktadır." diye konuştu.

Prof. Dr. Küçük, Türkiye'nin ormancılık sektöründe "bilim ve teknoloji üreten, bunu transfer eden ve ekonomiye çevirip rekabet gücünü artıran bir ülke" konumunda bulunduğunu da ifade etti.

Türkiye'nin yanı sıra 12 ülkeden bilim insanlarının katıldığı sempozyum 3 gün sürecek.

Sıradaki Haber