17 °c

Vali ile şehit çocuğundan satranç turnuvası açılış karşılaşması

KAYSERİ (AA) - Kayseri Valisi Orhan Düzgün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen satranç turnuvasının açılış müsabakasını, Nusaybin'de şehit düşen Piyade Binbaşı Turgay Çelik’in oğlu Ömer Çelik ile yaptı.Talas Spor Salonu'nda düzenlenen turnuvaya Vali Düzgün’ün yanı sıra, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Gençlik Hizmetleri ve...

Güncel Haberi
Vali ile şehit çocuğundan satranç turnuvası açılış karşılaşması
Vali ile şehit çocuğundan satranç turnuvası açılış karşılaşması

KAYSERİ (AA) - Kayseri Valisi Orhan Düzgün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen satranç turnuvasının açılış müsabakasını, Nusaybin'de şehit düşen Piyade Binbaşı Turgay Çelik’in oğlu Ömer Çelik ile yaptı.

Talas Spor Salonu'nda düzenlenen turnuvaya Vali Düzgün’ün yanı sıra, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Düzgün, buradaki konuşmasında, 750 çocuğun katıldığı turnuvanın bir hafta boyunca devam edeceğini ve Kayseri’nin şampiyonlarının belirleneceğini söyledi.

Satranç sporunun çocukların ruhsal ve zihinsel gelişimi için önemine dikkati çeken Düzgün, çocukların mümkün olduğunca kültür, spor ve sanatsal etkinliklere teşvik edilmesi gerektiğini bildirdi.

Kayseri'de Satranç Federasyonu ve İş Bankasının desteği ile yaklaşık 230 satranç sınıfı oluşturulduğunu belirten Düzgün, "Bu turnuva sonunda dereceye giren, giremeyen bütün çocuklarımızı tebrik ediyorum. Bazen aileler, çocuklarımızı kültür, spor gibi etkinliklerle uğraşmak yerine ders çalışmaları konusunda yönlendiriyorlar. Halbuki spor ve sanatla uğraşan çocukların zamanlarını çok daha iyi değerlendirdiklerini, derslerinde ve sınavlarında başarıyı yakaladıklarını görüyoruz. Bu nedenle çocuklarımızı bu tür sporlara yönlendiren ailelerimizi de tebrik ediyorum." diye konuştu.

Vali Düzgün, daha sonra 4 Nisan'da Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit düşen Piyade Binbaşı Turgay Çelik'in oğlu Ömer Çelik ile turnuvanın açılış müsabakasını yaptı ve bir süre satranç oynadı.

Düzgün, dedesi Sami Camuzcu ile turnuvaya katılan şehit çocuğunu yanından ayırmadı.

Sıradaki Haber