17 °c

Yeni İşim Girişim Programı'nda yeni dönem başladı

TEKİRDAĞ (AA) - Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) öncülüğünde düzenlenen Yeni İşim Girişim Programı'nda yeni dönem başladı. Program sonundaki yarışmalarda dereceye girenler Silikon Vadisi'nde staj yapabilecek.TRAKYAKA’nın, Türk Ekonomi Bankası (TEB) ile imzaladığı protokol kapsamında girişimciliğin geliştirilmesi amacıyla oluşturulan Yeni İşim Girişim Programı kapsamında...

Güncel Haberi
Yeni İşim Girişim Programı'nda yeni dönem başladı
Yeni İşim Girişim Programı'nda yeni dönem başladı

TEKİRDAĞ (AA) - Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) öncülüğünde düzenlenen Yeni İşim Girişim Programı'nda yeni dönem başladı. Program sonundaki yarışmalarda dereceye girenler Silikon Vadisi'nde staj yapabilecek.

TRAKYAKA’nın, Türk Ekonomi Bankası (TEB) ile imzaladığı protokol kapsamında girişimciliğin geliştirilmesi amacıyla oluşturulan Yeni İşim Girişim Programı kapsamında eğitimler başladı.

TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl eğitim programının ikincisini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Geçen yıl gerçekleştirilen programdan oldukça verimli bir sonuç elde ettiklerini ifade eden Şahin, "Geçen yıl Trakya bölgesinden yaklaşık 90 girişimci adayımız bu programa başvurdu ve 30 arkadaşımızı eğitime aldık. Yaklaşık 6 yılık bir eğitimin sonucunda 3 arkadaşımızı Silikon Vadisi'ne 15 günlük staja göndermiştik. Orada Google, Microsoft, Youtube gibi şirketlere giderek oralarda staj yaptılar. O arkadaşların bütün masraflarını ajans olarak biz karşıladık" dedi.

TRAKYAKA olarak sürekliliği esas aldıklarını ifade eden Şahin, şöyle konuştu:

"Bunu uzun yıllar Trakya bölgesinde devam ettireceğiz. Bu kapsamda yine 2016 yılında, 2017 yılı için yapacak olduğumuz Yeni İşim Girişim Programı için 30 girişim fikri 48 katılımcı arkadaşımızı eğitime aldık. Bu sene geçen yıla göre daha fazla başvuruldu. Geçen yıl sadece Trakya bölgesinden girişimcilerimiz varken bu yıl hem Marmara Bölgesi hem de yurt dışından arkadaşlarımız bu programa katılmak için başvuru yaptı. 48 girişimcimiz programa katılmaya hak kazandı. Bunlar arasında 6 lise öğrencimiz var. Yeni İşim Girişim Programı 2016-2017 yılı döneminde yer alacak iş fikirleri içinde 3D yazıcı teknolojileri, sanal gerçeklik, eğitim, sağlık turizmi, robotik, tarım teknolojileri, mobil aplikasyon uygulamaları, enerji ve sağlık ağırlığı oluşturuyor."

Trakya'da girişimciliğin nitelik ve niceliğinin artırılması için TEB ile geliştirdikleri programla bölgedeki girişimcilik endeksini Türkiye ortalamasının üzerine çıkarmak istediklerini belirten Şahin, "Amacımız Trakya bölgesinde girişimcilik algısını büyütmek, gençlerimizi girişimci yapmak. Trakya ile Türkiye ekonomisine katkıda bulunmak istiyoruz" diye konuştu.

Sıradaki Haber