17 °c

YÖK Başkanı Saraç Tunceli'de

TUNCELİ (AA) - Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ve berberindeki kurul üyeleri, Doğu ve Güneydoğu üniversitelerine yapacakları geziler kapsamında ilk ziyaretini Tunceli Munzur Üniversitesine gerçekleştirdi. Tunceli'ye gelen Saraç ve beraberindekiler, Vali Osman Kaymak'ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.Valilik makamında gazetecilere açıklama...

Güncel Haberi
YÖK Başkanı Saraç Tunceli'de
YÖK Başkanı Saraç Tunceli'de

TUNCELİ (AA) - Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ve berberindeki kurul üyeleri, Doğu ve Güneydoğu üniversitelerine yapacakları geziler kapsamında ilk ziyaretini Tunceli Munzur Üniversitesine gerçekleştirdi.

Tunceli'ye gelen Saraç ve beraberindekiler, Vali Osman Kaymak'ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

Valilik makamında gazetecilere açıklama yapan Saraç, Yükseköğretim Kurulundan bir heyet ile doğudaki üniversitelere yapacakları ziyaretlere Tunceli'den başladıklarını belirtti.

Yükseköğretim Kurulu olarak Tunceli başta Doğu ve Güneydoğu illerindeki üniversiteleri yerinde görmek, oradaki öğretim görevlileri ve öğrencilerle birlikte sorunlarını dinlemek istediklerini ifade eden Saraç, "Bu seyahat silsilesinin ilk halkası olarak Tunceli'yi belirlemiş olmamızın da tabii ki özel bir anlamı olduğunu da düşünüyoruz. Bunun da fark edileceğini umuyoruz. Tunceli ilindeki Munzur Üniversitemizin bizim toplumsal barışta ve müsamahada simgesel bir konumda olması gerektiğini düşünüyoruz." dedi.

Saraç, üniversitenin bu bağlamda güzel adımları bulunduğunu dile getirerek, "Şunu açık şekilde ifade etmek isteriz, YÖK olarak biz Munzur Üniversitesini bölgesel kalkınmada önemli bir unsur olarak görüyoruz ve imkanlarımız nispetinde Munzur Üniversitesinin gelişimi noktasında katkıda bulunacağımızı da ifade etmek istiyorum." ifadesini kullandı.

Vali Kaymak da yaptığı açıklamada, Tunceli'nin son yıllarda eğitim alanında artan bir başarı ivmesi yakaladığını söyledi.

Kentte terörle mücadelenin yanında diğer kamusal ve eğitim alanındaki çalışmaları da hızla sürdürdüklerini vurgulayan Kaymak, şöyle dedi:

"Biz halkımızı ve vatandaşlarımızı önemsiyoruz. Onların mutluluğu ve huzuru çok önemli. Bu çerçevede ilimizde eğitiminde çok güzel başarılar var. Tunceli TEOG sınavlarında üç senedir Türkiye birincisi. Üniversiteye giriş sınavlarında ilk 10'a girdik. Halkımız aydın, okumaya ve eğitime çok büyük önem veriyor. İnsanların geleceğini çok önemsiyorlar. Bu çerçevede güzel çalışmalar var. Tabi ki ilimizdeki tek sıkıntı terörle mücadele. İnşallah orada da çok iyi seviyelere geldik. Bunların da hallolması halinde Tunceli Üniversitesiyle birlikte diğer bütün paydaşlar bir araya geldiğimizde Tunceli gerçekten Doğu ve Güneydoğunun örnek, kalkınacak illerinden birisi. Örnek uygulamalarla diğer illere de belki öncülük yapacak bir il."

Görüşmenin ardından Saraç ve beraberindekiler Tunceli Hacı Bektaşı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği Cemevini ziyaret etti.

Saraç, burada dernek başkanı ve Alevi dedesi Ali Ekber Yurt'tan cemevi hakkında bilgi aldı. Cemevi bünyesinde oluşturulan şecere odasını ziyaret eden Saraç, burada sergilenen şecereler hakkında bilgi aldı.

Cemevi ziyaretinde kütüphane bölümünde cemevi yetkilileriyle bir süre sohbet eden Saraç'a, burada Alevi dedesi Ali Ekber Yurt bir deyiş okuyarak, ziyaret anısında Zülfikar hediye etti.

Saraç ve beraberindekiler daha sonra Tunceli Üniversitesine geçerek, öğrenci ve akademisyenlerle bir süre görüştü.

Saraç'ın ziyaretine Yükseköğretim Kurulu üyeleri Mehmet Emin Zararsız ve Prof. Dr. Mehmet Şişman da eşlik etti.

Sıradaki Haber