17 °c

Yurtta kış

BİNGÖL/ELAZIĞ (AA) - Yoğun kar yağışı sonucu ulaşıma kapanan Bingöl'de 121, Elazığ'da 2 köy yolu ile Bingöl-Erzurum karayolunu açma çalışması devam ediyor.Bingöl'de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan 121 köy yolunu ulaşıma açmak amacıyla İl Özel İdaresine bağlı 39 araçla çalışma yürütülüyor. Karla mücadele çalışması yürüten ekipleri denetleyen İl Özel İdaresi...

Güncel Haberi
Yurtta kış
Yurtta kış

BİNGÖL/ELAZIĞ (AA) - Yoğun kar yağışı sonucu ulaşıma kapanan Bingöl'de 121, Elazığ'da 2 köy yolu ile Bingöl-Erzurum karayolunu açma çalışması devam ediyor.

Bingöl'de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan 121 köy yolunu ulaşıma açmak amacıyla İl Özel İdaresine bağlı 39 araçla çalışma yürütülüyor.

Karla mücadele çalışması yürüten ekipleri denetleyen İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürü Erhan Kayaokay, AA muhabirine, yoğun kar yağışı nedeniyle dün ulaşıma kapanan 278 köy yolundan 157'sinin yeniden açıldığını söyledi.

İl genelinde 39 araçla karla mücadele çalışmaları yürütüldüğünü aktaran Kayaokay, 121 köye de en kısa ulaşım sağlanacağını bildirdi.

Kar yağışının ardından kapanan Bingöl-Erzurum karayolunu açma çalışması da sürüyor.

Etkili kar yağışının hayatı olumsuz etkilediği Karlıova ilçesine bağlı 47 köy yolu ulaşıma kapandı, yoğun kar yağışı nedeniyle elektrik direkleri ve bazı ağaçlar devrildi. Su şebekelerinin donmasıyla ilçede, elektrik ve su kesintisi yaşandı.

Karlıova Belediyesi ve özel idare ekiplerine ait araçlarla kapanan yolları açma çalışması başlatıldı.

- Elazığ

İl Özel İdaresinden alınan bilgiye göre, Elazığ'da önceki günden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle Sivrice ilçesinin 2 köyüne kar dolayısıyla ulaşım sağlanamıyor.

Öte yandan, kar yağışı nedeniyle kapalı olan il merkezine bağlı 4, Baskil ilçesinde 1 ve Karakoçan ilçesinde 11 köyün yolu ise yapılan çalışmaların ardından yeniden ulaşıma açıldı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Sıradaki Haber