Beyrut'tan İstanbul'a kaçan çocuk olayında 5 kişi tutuklandı

05 Eylül 2016 Pazartesi

Beyrut'tan İstanbul'a kaçak olarak gelen ve uçakta kabin görevlileri tarafından fark edilen Filistinli çocuk, olayında yürütülen soruşturma kapsamında beş kişi tutuklandı.

Beyrut'un en büyük göçmen kampı Burc el Beracine'de kalan 12 yaşındaki Filistinli Halid Velid el Şabti, Beyrut Refik El Hariri Havalimanı'na giderek İstanbul uçağına binmeyi başardı.

Pasaport kontrolünde "Annemin pasaportuna kayıtlıyım" diyen El Şabti, uçak girişinde de "Biletim annemde" diyerek Lübnan Middle East Havayolları'na ait uçağa bindi. Uçağın kalkışına kadar tuvalette bekleyen El Şabti, daha sonra 'business class'taki bir koltuğa oturdu. Biletli yolcuları sayan hostesler durumu fark edince durumu yetkililere bildirdi. El Şabti İstanbul’a inişinden birkaç saat sonra yine aynı uçakla Beyrut’a geri gönderildi.

Bir polis memuru, havalimanının emniyetinden sorumlu bir komiser ve üç havalimanı personeli ihmalden dolayı tutuklandı.

Middle East Havayolları Genel Müdürü Muhammed Şahabeddin, “Bu durum kendiadımıza açık bir ihmalin göstergesi” dedi.