Açığa alınan öğretmenlerle ilgili sürecin en kısa sürede tamamlanacağını Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Erdem açıkladı

27 Eylül 2016 Salı

Soruşturmalar kapsamında terör örgütüne destek verici faaliyetlerde bulundukları gerekçesiyle açığa alınan öğretmenler ile ilgili sürecin en kısa zamanda tamamlanacağını Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem açıkladı.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Erdem, bölücü terör örgütü ve uzantılarına destek verici nitelikte faaliyetlerde bulundukları gerekçesiyle 11 bin öğretmenin açığa alındığını açıkladı. Açığa alınan öğretmenlerle ilgili sürecin devam etmekte olup en kısa sürede sonuçlanacağını açıklayan Erdem, söz konusu öğretmenlerin görev başında kalmasında sakınca gördüklerini belirtti.

İlk bölümde ihraç edilmesi gereken öğretmenler belirlenecek. İhraç edilen öğretmenler dışında bazılarına görevleri iade edilip bazıları ise başka illere atanacak. Bu kapsamda farklı cezalarin verileceğini ifade eden Erdem, bünyede pislik barındırılmaması gerektiğini söyledi.

Hendeklerin açıldığı sırada sivil toplum kuruluşları ve sendikalar tarafından yapılan çağrılarla birlikte öğretmenlerin greve kalkıştığını hatırlatarak kanunda böyle bir şeyin yer almadığını belirtti.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem açığa alınan öğretmenlerle ilgili konuşmasına şu şekilde devam etti:

'Öğretmenlerimizin bu tip yapılara bulaşmadan asıl görevi olan eğitime odaklanmalarını rica ediyoruz. Tabii ki eleştirel çok yönlü analiz yapabilecek şekilde çocuklarımızı yetiştirsinler. Kendilerinin de görüşleri farklı olabilir ama bunu eğitime yansıtmalarına müsaade etmeyiz. Edenler de bedelini ödüyor.'