Suriyeli aktivistin Gaziantep'te öldürülmesi

27 Aralık 2015 Pazar

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te uğradığı silahlı saldırı sonrası öldürülen Suriyeli aktivist Naji Jerf'in DAEŞ ile ilgili belgeselini yayınladıktan sonra terör örgütü mensuplarından tehdit aldığı iddia edildi.

Alınan bilgiye göre, Jerf'in akşamüzeri İncilipınar Mahallesi'ndeki kaldırımda yürürken arkasından gelen grubun silahlı saldırısına uğramasıyla ilgili soruşturma sürüyor.

Jerf'in bir süre önce çekimlerini tamamladığı, DAEŞ zulmünü konu alan belgeselini yayınladıktan sonra terör örgütü mensupları tarafından sosyal medya üzerinden tehdit edildiği öğrenildi. 

Naji Jerf'in cenazesinin yarın yakınları tarafından Gaziantep Adli Tıp Kurumundan teslim alınacağı ve Gaziantep Asri Mezarlığında toprağa verileceği belirtildi. 

Bu arada, iki çocuk babası olan Jerf'in, Suriye'deki bir gazetede de çalıştığı ve bu yüzden sık sık Suriye'ye gidip geldiği ifade edildi.