68 DAEŞ hedefine 363 atış yapıldığını Genelkurmay Başkanlığı açıkladı
Keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen 68 DAEŞ hedefine 80 ÇNRA, 31 tank ve 252 Fırtına obüsü atışı yapıldığını Genelkurmay Başkanlığı açıkladı.
Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, Türk Silahlı Kuvvetleri keşif ve gözetleme vasıtaları 68 DAEŞ hedefini tespit etti. Tespit edilen DAEŞ hedeflerine 31 tank, 80 ÇNRA ve 252 adet Fırtına atışı yapıldı. Genelkurmay Başkanlığı yapılan atışlarla barınak, silah mevzileri ve engellerin imha edildiğini açıkladı.
Genelkurmay Başkanlığı yapmış olduğu açıklamada Aziziye, Kabtan ve Mazrat El Ala bölgelerinde kontrolün sağlandığını duyurdu. Fırat Kalkanı Harekatının 44. gününde toplamda bin kilometrekare alan temizlendiği açıklandı. Türk Silahlı Kuvvetleri, toplamda bin 943 hedefin vurulduğunu belirtirken 118 bölgede kontrolün sağlandığını ifade etti.
Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları Kabtan ve Aktarin'de bulunan 8 binayı içinde bulunan DAEŞ üyeleriyle birlikte imha etti. Yapılan hava harekatına katılan savaş uçakları operasyon sonrasında emniyetli bir şekilde üs bölgelerine geri dönüş yaptı.