Hava harekatlarında 24 DAEŞ'li teröristin etkisiz hale getirildiğini Genelkurmay Başkanlığı açıkladı

13 Ekim 2016 Perşembe

Düzenlenen 9 hava harekatı sonucunda 24 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıklayan Genelkurmay BaşkanlığıDuvaybik ve Kafrah bölgelerinde büyük ölçüde kontrolün sağlandığını belirtti.

Terör örgütlerine yönelik başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı devam ediyor. Devam eden Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında yapılan çalışmalar sonucu terörist grupları tespit edildi. Tespit edilen terörist gruplarına koalisyon güçlerine ait hava uçakları ile 9 hava harekatı düzenlendi. Düzenlenen hava harekatlarında 24 DAEŞ'li terörist etkisiz hale getirildi. Düzenlenen hava harekatlarında teröristlerin operasyon merkezi olarak kullandıkları bina da imha edildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri keşif ve gözetleme vasıtaları ile 74 DAEŞ hedefi tespit etti. Tespit edilen hedeflere ÇNRA, tank ve Fırtına obüsleri ile atışlar yapıldı. Yapılan atışlar sonucunda 74 hedef tam isabetle imha edildi.

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Azaz'ın doğusunda yer alan Duvaybik ve Kafrah bölgelerinde büyük ölçüde kontrol sağlandı. Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 6 muhalif asker yaralanırken destekte bulunan Türk Silahlı Kuvvetlerinde herhangi bir zaiyat meydana gelmedi.

Genelkurmay Başkanlığı, yaklaşık olarak bin 100 kilometrekarede kontrol sağlandığını açıklarken kontrol sağlanan bölgelerde el yapımı patlayıcı ve mayın temizleme faaliyetlerinin devam ettiğini bildirdi.