Başkan Gökçek: ‘FETÖ İnfaz Darbesi’ yapacak

28 Şubat 2017 Salı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, FETÖ’nün yeni bir darbe planı olduğunu belirterek, “İşte Feto’nun talimatı ve yeni çabalar; FETÖ; FETÖ’cü subaylara, özellikle Ak Parti’ye karşı olan bazı subaylarla işbirliği yapmalarını ve yeni bir anlayışla ‘tanksız topsuz bir infaz darbesi’ gerçekleştirmelerini talimat olarak verdi” dedi.

Gökçek, Twitter üzerinden yaptığı FETÖ’nün yeni planını deşifre eden açıklamasında; “Olay şöyle gerçekleştirilecekmiş; herkes gece yarısı uykuda iken, saat 04-05 sıralarında Ankara ve İstanbul’da 20 ayrı noktaya, diğer vilayetlerde 2-3 noktaya,100-200 askerle ani baskın yapılacak ve hedef kişiler infaz edilecek” diyerek, “Türk Ordusunun şerefli subay ve astsubaylarına çağrıda bulunuyorum, darbecileri ihbar edin ki temizlik daha çabuk olsun” şeklinde konuştu. 

Başkan Gökçek, “Bilinmeli ki bu ordu benim ordum, El-Bab’da çarpışıp şehit olan bu şerefli ordumla gurur duyuyorum” twitlerini attı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kahramanlık destanı yazan mücadelesinden çeşitli kareler de paylaşan Başkan Gökçek, “Fotoğraflarını gördüğünüz bu orduyla şeref duymayan dünyanın en şerefsiz insanıdır” tweetini paylaştı.

“Ancak şimdi size bomba gibi bir haberim var. Duyduğunuzda şok olacaksınız” diyerek twitlerine devam eden Gökçek, “Tankla topla bundan böyle darbe yapamayacağını anlayan FETÖ’cülerin suikastlarla yola devam edeceğini söylemiştik. Bu konuda değişik çabaların olduğu, ancak devlet erkanının iyi korunması dolayısıyla amaçlarına ulaşamadıkları biliniyor” dedi.

FETÖ’nün, FETÖ’cü subaylara, özellikle AK Parti’ye karşı olan bazı subaylarla işbirliği yapmalarını ve yeni bir anlayışla ‘tanksız topsuz bir infaz darbesi’ gerçekleştirmelerini talimat olarak verdiğini kaydeden Başkan Gökçek, “Olay şöyle gerçekleştirilecekmiş... Herkes gece yarısı uykuda iken saat 04-05 sıralarında Ankara ve İstanbul’da 20 ayrı noktaya, diğer vilayetlerde 2-3 noktaya100-200 askerle ani baskın yapılacak ve hedef kişiler infaz edilecek” uyarılarında bulundu.