AK Parti Erdoğan'ı bekliyor! Büyük gün yarın

01 Mayıs 2017 Pazartesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kurucusu olduğu Ak Parti'ye yarın dönüyor. Yarın partiye yeniden üye olacak olan Erdoğan, 21 Mayıs'ta yapılacak olan AK Parti Olağanüstü Kongresi'nde ise yeniden partinin genel başkanlık koltuğuna oturacak. Bunun için de süreci başlatacak karar bugün peş peşe yapılan iki toplantıdan çıktı. İlk olarak  AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK)  Genel Başkan ve  Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplandı.  Parti genel merkezinde gerçekleştirilen toplantı, saat 10.40'ta  başladı. Merkez Yürütme Kurulu toplantısı  3 saat sürdü. 


MKYK: OLAĞANÜSTÜ  KONGRE KARARINI RESMEN ONAYLADI   

MYK'nın ardından  Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplandı.  AK Parti Genel Merkezindeki toplantı, saat 14.50'de başladı. Toplantı 2 saat sürdü.Toplantıda Ak Parti'nin 21 Mayıs'ta olağanüstü kongereye gitme kararı resmen onaylandı.  Toplantıdan kongre hazırlıkları için MYK'ya yetki verildi.

ERDOĞAN'IN PARTİYE ÜYELİK KARARI OY BİRLİĞİ İLE ONAYLANDI 

MKYK'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ak Parti'ye 3 yıl sonra tekrar üye olması kararı oy birliği ile alındı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Yasin Aktay Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yarın Genel merkez'de düzenlenecek törenle partiye üye olacağını açıkladı. 

PARTİ SÖZCÜSÜ YASİN AKTAY'DAN AÇIKLAMA 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti sözcüsü  Yasin Aktay alınan karalara ilişkin açıklama yapıyor. Aktay referandum sonrası hemen yürürlüğe giren üç madde biri olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partiyle ilişkisinin ihya edilmesi süreci MYKY'da alınan karar ile  başladığını dile getirdi. 

Aktay'ın konuşmasından satır başları: Toplantılarda gündem tabii ki 16 Nisan Referandumundan sonra ortaya çıkan siyasi durumun değerlendirilmesi ve adımlar. Bundan sonra atılacak adımlarda 16 Nisan'dan sonra referandum paketi içerisinde hemen devreye giren 3 madde. Bir tanesi HSK'nın teşekkül ettirilmesi. O süreç devam edecek. Yargının birleştirilmesi maddesi. Askeri yargının kaldırılması maddesi. 3. madde anayasamızın cumhurbaşkanımızın partisiyle ilişkisinin kesilmesini öngören maddesiyle birlikte cumhurbaşkanımızın kurucusu olduğu partisiyle ilişkisinin ihya edilmesi amacıyla, davete icabeten cumhurbaşkanımızın yarın partimizle ilişkimizin ihya edilmesine dair MKYK'da yapılan görüşme neticesinde bütün üyeleri bu kararı oy birliği ile onaylamış oldular. Yarın cumhurbaşkanımızın üyeliğinin ihya edileceğini söyleyebiliriz. Bir sistemin kavramları ile başka bir sistemin kavramlarını değerlendirmek olumlu sonuçlar veremeyebiliyor. Yeni siyasi geleneklerimize çok önemli etkisi olacak olan yeni bir duruma geçmiş olduk. Bu süreç içerisinde alışmamız gerçekleşecek kavramlarımız da değişecek. 

21 MAYIS'TA OLAĞANÜSTÜ KONGRE

Yarın törene kurucu üyelerimiz, MKYK üyeleri, milletvekilleri, merkez disiplin kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kolları başkanları ile Cumhurbaşkanı Külliyesi'nden katılacak üyeler ile düzenlenecek bir merasim olacak. 21. Mayıs'ta 3. Olağanüstü Kongreye gitmek kararı da alındı. Bu kararı Genel Başkan Binali Yıldırım'ın çağrısı ile MKYK tarafından alındı. Kongrede bir seçim yapılması ve sayın cumhurbaşkanımızın partimizin genel başkanlığa seçilmesini öngörüyoruz. Kongrede Genel Başkan ve MKYK seçimi de yapılacak.