İstanbul iftar ve sahur saatleri

28 Mayıs 2017 Pazar

İstanbul imsakiye 2017'ye göre iftar ve imsak saatleri belli oldu. İstanbul iftar vakti için bir saatten kısa bir süre kaldı. 

İMSAK VAKİTLERİ HAKKINDA

İstanbul İl Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz, birtakım  insanların şov amaçlı "Diyanet yarım saat 45 dakika fazla oruç tutturuyor"  şeklindeki sözlerine itibar edilmemesi gerektiğini belirterek, "Ankara  Üniversitesi Astronomi Bölümü ve uzman arkadaşlarla birlikte Türkiye içerisinde,  dışında, deniz kenarları ve çöllerde vakit hesaplamaları ve tan yeri ağarmasının  hesaplanmasıyla ilgili gözlemler yaptırdık. 6 yıl boyunca yapılan gözlemler  sonucu şuan takvimlerimizde olan imsak saati ile aletsel olarak ulaştığımız vakit  tamamen bire bir aynı oldu. Bizim ilan ettiğimiz takvimlerde vakitler, ayet ve  hadisler ışığında 1400 yıllık uygulamaların kapsamına baktığımızda bir problem  yok. İnsanlar imsak vakitleri hesabında Diyanet İşleri Başkanlığımıza  güvensinler." dedi. 

Nuruosmaniye Camisi içerisinde bulunan müftülük binasında basın  mensuplarıyla bir araya gelen İl Müftüsü Yılmaz, "Alo Fetva Hattı"nın ramazan  öncesi ilk mesaisinde telefonla vatandaşların sorularını cevapladı.

Vatandaşlardan gelen soruların vaiz ve vaizeler tarafından  cevaplandırıldığını belirten Yılmaz, ramazan ayında soruların artmasını  öngördükleri için mesai saatlerinin 17.00'den 23.00'e uzatıldığını söyledi.