Türkiye’de gündem Suudi Arabistan’dan beter

20 Şubat 2018 Salı

Geçtiğimiz yıllarda yanmayan kefen ve peygamberi rüyada gösteren terlik satan Cübbeli Ahmet Hoca, ‘altı yaşında kızlar evlenebilir’ fetvası veren Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız’la birbirine girdi. 

Cübbeli’nin Yıldız’a sinirlenmesinin altında yatan en büyük neden ise Sultan Abdulhamit ile ilgili sözleri.

ABDULHAMİT VE PİYANO TARTIŞMASI

Yıldız’ın “Abdülhamit ne yaptı! Kendisi kızıyla oturup sarayda piyano çaldı” sözlerini sert şekilde eleştiren Cübbeli Ahmet, Abdulhamit’in İslamiyet için önemli bir kişilik olduğunu ve yöneltilen eleştirilerin iftira niteliği taşıdığını vurguladı.

Cübbeli ayrıca, Nurettin Yıldız’ı tarih bilgisinden yoksun olmakla suçladı ve Yıldız’ın sözlerinde geçen Aziz Mahmut Hüdai ile Abdulhamit arasındaki bağlantının yanlış olduğunu dile getirdi. Cübbeli Ahmet’e göre iki isim arasında 250 yıldan fazla bir süre var.

ŞENOCAKÇILAR FENA KIZDI

Hocalar arası tiyatroda diğer sahnede ise; genç kaynananın şehvet uyandıracağı gerekçesiyle haram olduğunu söyleyen ve pantolon giyen kızlara ağır eleştiriler yönelten ilahiyatçı İhsan Şenocak’la televizyon programlarından kazandığı paralarla sık sık gündeme gelen Mustafa Karataş var.

TALİBAN GÖNDERMESİ

Mustafa Karataş’ın FETÖ’den girip Şenocak’a ‘Taliban kafalı öğrenciler yetiştiriyorsun’ göndermesi yapması sonrası bu savaşın fitili de ateşlenmiş oldu. Şenocak bunun üzerine kişisel twitter hesabından “İftirayı ‘hak’ zannedenlere karşı Hakkı müdafaa hakka, haksızlıktır. İfam’a Taliban isnadında bulunan hocaları sana havale ediyorum Ya Rabbi!” mesajını paylaştı.

KAHKAHA EŞLİĞİNDE DİNİ SOHBET

Şenocak ayrıca Karataş’ın SHOW TV’de bir kadınla dini program yapmasına dokundurdu ve kahkahalar eşliğinde dini sohbet yapma suçlaması yöneltti.

HABERTAM ÖZEL