17 °c
Yazı İşleri Yazı İşleriBize göre

ABD Büyükelçiliğinde Adil Öksüz'ü kim aramış olabilir?

02 Nisan 2017 Pazar

Herhangi bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak ABD'den vize almak için nasıl bir süreç yaşarsınız?

Bırakalım sıradan olmayı, önemli bir işadamı ya da sanatçı hatta gazeteci olarak ABD'den vize almak için çaba harcasanız nasıl bir yol izlemeniz gerekir?

İki sorunun da cevabı 'çok zorlu ve sıkı hatta sinir bozucu bir iştir ABD vizesi almak' olurdu. Hatta bu süreci yaşarken eğer gerilip biraz sinirli olsanız ve bu da vize görevlileri tarafından fark edilirse size o vizeyi çok zor verirler.  Genellikle vize sürecinde temas halinde olabileceğiniz gerçek kişiler sadece elçilik veya konsoloslukta bulunduğunuz süre içinde görebileceğiniz kişilerdir. Öyle gerçek bir kişinin sizi telefonla araması ya da siz aradığınızda karşınıza gerçek birinin çıkması da çok sıradışıdır. 

Vizenizi aldığınıza dair bir bigi size verilmez bile ki alamadığınıza dair bir bilgi verilsin ya da mevcut vizenizin iptali için sizi adam yerine koyup da arasınlar ve nezaketle bilgi versinler. 

Peki bu bürokratik ve güvenlik gerçekleri ortadayken ABD Büyükelçiliğinden Adil Öksüz'ü "Vizeniz iptal edildi bilginiz olsun" diye ararlar mı?

Cevap tabii ki "hayır" olur. 

Peki ABD'li yetkililer böyle bir arama ortaya çıkacağı için darbe girişiminin baş teröristlerinden birini arar mı?

Bence aramaz. Ancak ABD Büyükelçiliğinde ve konsolosluklarında çalışan FETÖ'cüler Adil Öksüz'ü aramış olabilirler. Şu anda bile tekrar tekrar arayabilirler ki bu arama ile iki ülkenin aleyhine iki şeyi başarmış olurlar. Biri, "ABD darbecileri kolluyor ona göre ayağını denk al Türkiye" diye bir mesaj vermek için olabilir. Diğeri ise ABD'yi rezil etmek istemiş olabilirler.

Akla bir başka ihtimal de geliyor ki o da şu: FETÖ kadrosu yavaş yavaş ABD'den umudunu kesiyor ve 'siz bizi satarsanız daha birlikte neler neler yaptığımızı dünyaya duyururuz' demek istiyor olabilirler. 

Her halde ve şartta FETÖ köşeye sıkışmış ama son büyük ziyanları vermek için ABD devletine de yerleştirdikleri uyuyan hücreleriyle intihar ederek geri çekiliyor. 

Bu noktada çok sıkı FETÖ'cü kesilen müttefiklerimiz adına ciddi kaygı duyuyoruz. Çünkü bu örgüt onlara da operasyonlar çekecek. Üstelik onlar sahiplenip güç ve mali kaynak imkanı sağladıkça güçlerini daha da artıracaklar ve orta vadede müttefiklerimizn başına çok daha büyük belalar açacaklar. Almanya ve Hollanda siz daha başınıza neler gelecek anlamadınız mı?

Bizden söylemesi. Türkiye Cumhuriyeti acı bir tecrübeyle bu örgütün ne yapabileceğini gördü bari siz görmeyin...