17 °c
Yazı İşleri Yazı İşleriBize göre

Avrupa dağılıyor, Almanya dünyayı karıştıracak

22 Mart 2017 Çarşamba
Avrupa dağılıyor, Almanya dünyayı karıştıracak
Avrupa dağılıyor, Almanya dünyayı karıştıracak

Başlığı çok iddialı bulmuş bulabilirsiniz. Ancak bize göre, biraz tarihe bakmak bile Avrupa'nın hangi aşamaya geldiğini anlamaya yardımcı olur. 

Berlin duvarı yıkıldığında dünya bayram etmeşti. Çünkü, komünist blok çökmüştü ve yıllarca özgürlüklerden yoksun en temel insan haklarından uzak yaşatılan insanlar nihayet o ceberrut sistemi yıkmayı başarmıştı. Doğu Almanya ile Batı Almanya birleştiğinde ise bambaşka bir geleceğe yolculuk başladı. Almanya tarihi boyunca ne zaman birleşse önce Avrupa'nın sonra da bütün dünyanın başına bela olmuştur. Avrupa içinde çok uzun yıllar çok büyük katliamlara neden olan savaşlar ve İki dünya savaşı hep Almanların bu 'birleşme' süreçlerinin ardından onların marifetiyle yaşandı. Milyonlarca ama milyonlarca insan Almanların hırsları nedeniyle öldü. Kimileri savaşlarda kimileri de soykırımlarda öldü. Tek sabıkalısı var Almanya...

Peki şimdilerde ne oluyor?

İki Almanya birleşeli çok olmadı ama büyük umutlarla kurulan Avrupa Birliği, en büyük kaybını İngiltere'nin ayrılma kararıyla yaşadı. Çünkü Almanya'nın Avrupa'yı kendi ülküsüne göre tasarlamasına ve yönetmesine İngilizlerin daha fazla sabretmesi mümkün değildi. Bence sırada Fransa ile sorunların başlaması var. Çünkü kısa süre sonra Almanya, Fransa'yı rahatsız etmeye başlayacak. Almanlar Balkanlarda da hiç rahat durmayacak. Ortadoğu ile ilgili ne kadar istekli olduklarını da zaten en çok Türkiye ve Türkler hissediyor. Ne kadar terör örgütü varsa kucak açmaları hangi iyiliğin alameti olabilir?

Velhasılı kelam; 5 vakte kadar mı desek, 10 vakte kadar mı desek siz karar verin ama çok da uzak olmayan bir vakitte Avrupa ve dünya fena karıyacak.