17 °c

Başlayalım mı?  

23 Haziran 2017 Cuma

Müzik dünyamızın kilometre taşlarından Soner Olgun’un beylik sahne sözüyle yazıma başlayayım: İyi bayramlar…

 

Acısıyla tatlısıyla, zorluğuyla kolaylığıyla Ramazan ayını da tamamladık. Artık biraz rehavete kapıldığımız günleri sonlandırma vakti geldi. Ramazan Bayramı ile birlikte her sektörün yeniden atağa kalkmasını canı gönülden diliyorum. Bu vesileyle tüm www.habertam.com okurlarının bayramını tebrik ediyorum.

 

Söze sevgili Soner Olgun’un sözüyle başlamıştım. Yine onun bir başka sahne sözüyle devam edeyim. Gece yarısından sonra başladığı sahne şovunu sabahın ilk ışıklarına kadar sürdüren ünlü sanatçımız, sabaha karşı müdavimlerine sorar: Artık konserimize başlayalım mı?

 

Evet, hep birlikte başlayalım artık.

 

Yaza başlayalım, üretmeye başlayalım, yoğun çalışmaya başlayalım, konserlere başlayalım, eğlenmeye başlayalım, tatile başlayalım, kışa hazırlığa başlayalım, yeni bir aşka başlayalım, yeni bir aşkla başlayalım, artık aklınıza ne geliyorsa hepsine başlayalım.

 

Çünkü başlamak, bir işi başarmanın yarısıdır.

 

Bakın etrafınıza, başlayanların büyük bir çoğunluğu aynı zamanda başarmıştır da… Artık onların bir hedefi vardır, bu hedefe ulaşmak için de öncelikle o hedefe giden yola adım atmışlardır. “Korkak bezirgan, ne kar eder ne zarar” misali riskleri göze alamayanlar oldukları yerde sayarlar.

 

Geçen yazımda bahsettim, Özgür Aras, çok sevdiği Deniz Seki’nin unutulmaması için ve yaşananları unutturmak için büyük bir gayretle yıllar önce sanatçısına sahip çıkmaya başlamıştı. Bugünlerde de emeğinin karşılığını buldu. Çünkü Deniz, yaşananların tüm ağırlığını üzerinden attı ve konser veriyor. Kimin sayesinde… Özgür bir yürek sayesinde…

 

Son yıllarda bir iki single çalışması dışında albüm çalışması yapmayan, 7 koca yıldır sabırla ve büyük bir gayretle çalışan Megastar Tarkan, “10” adlı albümüyle müzik piyasasına damgasını vurdu. Satış ve internetten indirme rekorları kıran Tarkan’ın konser biletleri de hemen tükeniverdi. Neden? Çünkü Tarkan da 2010’da çıkardığı “Adımı Kalbine Yaz” albümünü çıkarır çıkarmaz, bugünkü albümünün hazırlıklarına başlamıştı.

 

Aynı başlangıçları, 15 yıldır Türkiye’yi tek başına yöneten AK Parti de sürekli tekrarlıyor. “Seçimlerin bittiği gün, yeni seçim için çalışmalar başlar” anlayışıyla şimdiden referandumun ardından 2019 seçimlerine hazırlanan AK Parti, rakip partiler kendisi gibi düşünmedikçe yine yeni bir seçim galibiyeti yaşayacaktır.

 

Bu yüzden dostlar, ertelemeyelim hayatı, sonuna kadar yaşayalım, biraz da gözü pek olup yeni ufuklara doğru yönelelim.

 

Bugün başlamazsak, bir daha bu cesareti bulamayız.

 

Haydi, hep beraber…

 

Başlayalım ki, her şey yücelsin, hep birlikte büyüyelim…

 

Erol Işık