17 °c

SURİYELİ BEBEK

11 Mart 2017 Cumartesi
SURİYELİ BEBEK
SURİYELİ BEBEK

Geçenlerde bir haber okudum. Konya'da doğan her 4 çocuktan 3'ü Suriyeliymiş. Vatandaşlık verildiğinden dolayı Suriyelilerin Türkiye'de yaptığı doğumlarda artış olduğu yorumları ile süslenmişti haber. 

Bir önceki yazımda medyanın ne kadar kirli haberlerle dolu olduğunu anlatmıştım. Bu tür haberlerin tek gayesinin çirkin bir algı yönetimi olduğunu, gazetecilik mesleğinin adını kirlettiğini düşünüyorum. 

Neyse konumuza dönelim;

Savaş zamanları nüfus artar. Irak da 2003 den sonra ciddi bir nüfus artışı oldu. İnsanlar ölümün soğuk yüzüne şahit olunca geride birilerini bırakmak istiyorlar. Bunu senin benim gibi insanların anlaması mümkün değil. 15 Temmuz gecesinde sadece 1 geceliğine tepemize bomba yağdırdılar ve biz bu trajedinin etkilerini hala üstümüzden atamadık. Buradan biraz da olsa pay biçmek lazım. 

6-5901 sayılı Türk vatandaşlığı kanununun 8. maddesi; Türkiye'de doğan ve yabancı ana ve babasından dolayı doğumla herhangi bir ülkenin vatandaşlığını kazanamayan çocuk, doğumdan itibaren Türk vatandaşıdır.

Yani Suriye vatandaşı anne babanın çocuğu sırf burada doğdu diye Türkiye vatandaşı olmaz. Bu uygulama Türkiye'de yok!

Savaştan, bombalardan, binlerce kilometre uzaktaki büyük devletler Suriye topraklarında kendi çıkarları için tepişirken ezilmemek için kaçan mazlum bir halka düşmanlığı körüklemek bir tarafa, onlara kucak açacak kadar yüce gönüllü bir devlet olmanın gururunu yaşamalıyız. Bu şekilde nefreti körüklemek sadece vatan hainlerinin çıkarlarına hizmet eder. 

Allah sonumuzu hayretsin...