17 °c
Yazı İşleri Yazı İşleriBize göre

Türkiye yine haklı çıktı, günaydın Amerika!

07 Nisan 2017 Cuma
Türkiye yine haklı çıktı, günaydın Amerika!
Türkiye yine haklı çıktı, günaydın Amerika!

ABD Başkanı Donald Trump farkını Suriye politikasında da ortaya koydu ve eski başkan Obama'nın zamanında yapmadığı müdahaleyi gerçekleştirdi. ABD, bu sabah 50 füze ile Esed güçlerinin hava kuvvetlerini özellikle de İdlib katliamını yapan güçleri yok etti. ABD yönetimi Suriye'de güvenli bölgeler kurulmasını da tekrar gündeme aldı. 

Bu iki önemli gelişme de Türkiye'nin uzun süredir seslendirdiği konuların haklılığını gösteriyor. Türkiye, Suriye'de barışın tesisi için Esed'in gitmesi gerektiğini söylüyor ve bir an önce güvenli bölgelerin de kurulmasını öneriyordu. Şimdi ABD bu iki konuda da bizim söylediklerimizin doğru olduğunu görmüş ve bu yönde adım atma sinyali vermiş oldu. 

İdlib katliamına verilebilecek en doğru yanıt buydu. Sayın Trump'ın bu adımı çok yerinde bir adımdır ve umarız Türkiye'nini diğer önerilerini de dikkate alarak bu adımlarına yeni doğruları ekler. Örneğin, Obama kadrosunun teröristlere silah vererek çözüm yerine kaosu körüklediğini görebilir ve Türkiye ile daha yakın ilişki içinde Suriye'nin istikrarı için çalışır.