17 °c
Yazı İşleri Yazı İşleriBize göre

Zafer 'evet'in oldu, muhasebe şart

16 Nisan 2017 Pazar

Elbette CHP ve HDP'nin bir dizi itirazları olacak. Hatta provakasyon bile deneyecekler. Ancak netice değişmeyecek. Çünkü yüzde 51 evet oyu ile Türkiye Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçiş yapmak için milletin onayını almıştır. 

Bu sonuç vatana ve millete hayırlı olsun.

Devletimizin bekası, istikrarın istikrar kazanması için çok önemli bir adım çok zorlu şartlarda atılmıştır. Bu sonuca ulaşmanın yolunu da tabii ki MHP genel başkanı sayın Devlet Bahçeli açmıştır. Eğer o 'tamam' demeseydi, öncelikle TBMM'deki süreç başlayamazdı ve referanduma giden yol açılamazdı. O nedenle referandum sırasında MHP tabanın büyük ölçüde 'hayır' vermesinin o kadar da önemli olmadığını söyleyebiliriz. 

AK PARTİ YENİLENMELİ

Bu referandum sonucu bir şeyi açıkça ortaya koymuştur ki o da AK Parti'nin, bir süredir her şeye rağmen taşıdığı kadrolardan kurtulması gerekliliğidir. İstanbul, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli gibi illerde yıllardır Bu siyasi hareketi sömüren önemli isimler bir an önce kenara alınmalı ve kadrolar yenilenmelidir. Bu bir muhasebedir.  Bazı illerdeki belediye başkanları, il ve ilçe teşkilatlarının emanet edildiği isimler mutlaka bu muhasebenin ana konusu olmalıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın hem bu konuda hem de 2019 seçimlerine giden yolda şimdiden 'kadrolar' için önemli kararlar alacağını tahmin ediyoruz.