17 °c

''11. Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali''

BİLECİK (AA) - Bilecik Belediyesinin bu yıl 11'incisini gerçekleştirdiği ''Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali''nde 13 oyun sahnelendi.Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen festival, "Sevgili karım' 'adlı oyunla sona erdi. İstanbul Komedi Tiyatrosu'nun sergilediği ve yönetmenliğini Kayra Şenocak'ın yaptığı iki perdelik komedide, Kayra Şenocak, Merve...

Kültür-Sanat Haberi
''11. Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali''
''11. Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali''

BİLECİK (AA) - Bilecik Belediyesinin bu yıl 11'incisini gerçekleştirdiği ''Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali''nde 13 oyun sahnelendi.

Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen festival, "Sevgili karım' 'adlı oyunla sona erdi. İstanbul Komedi Tiyatrosu'nun sergilediği ve yönetmenliğini Kayra Şenocak'ın yaptığı iki perdelik komedide, Kayra Şenocak, Merve Sevi, Metin Yıldız, İrfan Kangı, Dost Elver, Berrak Güvem ve Kimya Gökçe Aytaç, rol aldı.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, kapanış programında yaptığı konuşmada, başarılı bir festival gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

11'inci festivali bitirirken 12'ncisinin hazırlığının heyecanı içerisinde olduklarını dile getiren Yağcı, şöyle konuştu:

"Hayat, inişler ve çıkışlar arasında oluyor. Canlı performanslar gerektiren bu etkinliklerde birçok çaba ve emek var. Bu süreç içerisinde bazen gülüyoruz bazen de acıları yaşıyoruz. Bugün tiyatro sanatçımız Erdal Tosun, trafik kazasında hayatını kaybetti. Onu da rahmetle anıyoruz. Adana'nın Aladağ ilçesindeki yangında hayatını kaybedenlere ve şehitlerimize de Allah'tan rahmet diliyorum.''

Azerbaycan'dan gelen "Vatan" oyunuyla 15 Kasım'da başlayan festivalde sergilenen 13 ayrı oyunda 75 tiyatro sanatçısı sahne aldı.

Vali Süleyman Elban ile Belediye Başkanı Yağcı, oyun sonunda eserde rol alan oyunculara ve maddi destekte bulunanlara plaketlerini verdi.

Oyunu, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Cengiz Doğan ve İl Jandarma Komutanı Hacı Mehmet İnce ile sanatseverler izledi.

Sıradaki Haber