17 °c

400 yıllık Kilise'de nikah kıydılar

MUĞLA (AA) - Bodrum ilçesinde bir çift, 400 yıllık tarihi Gümüşlük Eklisia Kilisesi'nde düzenlenen törenle evlendi.Kentte yaşamlarını sürdüren iş adamı Oğuz Konca ile bankacı Gülen Başak Demirlağlı, ilçeye bağlı Gümüşlük Mahallesi'ndeki 400 yıllık Eklisia Kilisesi'nde evlenme kararı aldı. Gelin ve damat ile davetliler, akşam saatlerinden itibaren nikahın kıyılacağı kiliseye...

Kültür-Sanat Haberi
400 yıllık Kilise'de nikah kıydılar
400 yıllık Kilise'de nikah kıydılar

MUĞLA (AA) - Bodrum ilçesinde bir çift, 400 yıllık tarihi Gümüşlük Eklisia Kilisesi'nde düzenlenen törenle evlendi.

Kentte yaşamlarını sürdüren iş adamı Oğuz Konca ile bankacı Gülen Başak Demirlağlı, ilçeye bağlı Gümüşlük Mahallesi'ndeki 400 yıllık Eklisia Kilisesi'nde evlenme kararı aldı.

Gelin ve damat ile davetliler, akşam saatlerinden itibaren nikahın kıyılacağı kiliseye geldi. İlk olarak tarihi kilisenin bulunduğu alanda fotoğraf çektiren çift, daha sonra Kilise içerisinde kendileri için hazırlanan nikah törenine geçti.

Burada nikah memurunun huzurunda birbirlerine "evet" diyen çift dünya evine girdi. Mutluluklarını aileleri ve yakın arkadaşlarıyla paylaşan çiftin oldukça mutlu oldukları gözlendi. Canlı müzik eşliğinde Kilise'de ilk danslarını yapan çifte davetlilerde eşlik etti.

Yapılan tebrik ve takı merasiminin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan iş adamı Oğuz Konca, tarihi Kilise'de evlenmenin mutluluğunu ve heyecanını yaşadığını söyledi.

Bir süre önce tesadüfen geldikleri Kiliseyi çok beğendiklerini ve düğünlerini bu alanda yapmaya karar verdiklerini ifade eden Konca, "Burada değişik bir düğün olacağını düşündük. Böyle bir organizasyona imza attık. Bu tarihi alan daha önce de birçok uluslararası etkinliğe de ev sahipliği yaptı." dedi.

Gülen Başak Konca da ilçedeki tarihi alanlarda bu tür organizasyonların daha sık yapılması gerektiğine dikkati çekti. Bodrum'da çok önemli tarihi alanların bulunduğunu anlatan Konca, "İnsanlar tarihi alanları bu şekilde de değerlendirebilirler' diye düşünüyorum. Tarihi eserler kapalı kaldıkça ölüyor. Bu şekilde canlandırılacağını düşünüyoruz." diye konuştu.

Konca, tarihi alanın dokusuna uygun olması açısından davetlilere nikah şekeri yerine, keten kesede özel olarak hazırladıkları farklı çiçek fidanları dağıttıklarını sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber