17 °c

Anadolu sohbet geleneğinin temsilcileri Çankırı'da buluşuyor

ÇANKIRI (AA) - Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Anadolu sohbet geleneklerinin temsilcileri Çankırı'da buluşacak. Çankırı Ahi Yaran Derneği tarafından Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansına (KUZKA) sunulan "Yaran Kültürünün Tanıtımı ve Yaran Buluşması" projesi kabul edildi. Proje kapsamında Anadolu sohbet kültürünün Ankara, Çankırı, Balıkesir ve Afyonkarahisar'daki...

Kültür-Sanat Haberi
Anadolu sohbet geleneğinin temsilcileri Çankırı'da buluşuyor
Anadolu sohbet geleneğinin temsilcileri Çankırı'da buluşuyor

ÇANKIRI (AA) - Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Anadolu sohbet geleneklerinin temsilcileri Çankırı'da buluşacak.

Çankırı Ahi Yaran Derneği tarafından Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansına (KUZKA) sunulan "Yaran Kültürünün Tanıtımı ve Yaran Buluşması" projesi kabul edildi.

Proje kapsamında Anadolu sohbet kültürünün Ankara, Çankırı, Balıkesir ve Afyonkarahisar'daki temsilcileri Çankırı'da buluşacak. Farklı illerden gelen ekipler, kendi geleneklerine uygun sunumlar yapacak.

Ahi Yaran Derneği Başkanı Ahmet Absarılıoğlu, AA muhabirine, kardeş dernek olarak Ahi Yaran Oğuz Boylarını Yaşatma Derneği ile ile projeyi hazırladıklarını ifade etti.

Dünya kültür mirası listesinde yer alan Anadolu sohbet geleneklerinin temsilcileri ile kültürel yakınlık sağlamak amacıyla projeyi hayata geçirdiklerini belirten Absarılıoğlu, "UNESCO Somut Olmayan Tarihi Kültür Mirasının Korunması Eylem Planı çerçevesinde dünya kültür mirasını icra eden Ankara'dan Ferfene ekibi, Balıkesir Dursunbeyli'den Barana ekibi, Afyon Sandıklı'dan Yaran ekibi ilimize gelecek." dedi.

Buluşmayı ocak ayında yapmayı planladıklarını dile getiren Absarılıoğlu, "Büyük buluşmaya çok sayıda davetlinin katılmasını bekliyoruz. Katılacak ekipler kendi kültürlerini Çankırı'ya izlettirecek. Biz de kendi kültürümüzü onlara izlettireceğiz. Bu sayede kültürlerin birbirini tanımasına da katkı sağlayacağız. Birlik beraberliğimizi tüm dünyaya Çankırı'dan ilan edeceğiz." diye konuştu.

Anadolu'daki sohbet geleneklerini gelecek nesillere taşımak istediklerini vurgulayan Absarılıoğlu, "Anadolu sohbet geleneklerinden biri olan Yaran kültürünün kökü oğuzlara kadar dayanıyor. Biz bu kültür ve diğer kültürleri gelecek kuşaklara aktarmak istiyoruz. Bu nedenle bu tür çalışmalarımızı ileriki dönemlerde de devam ettireceğiz." ifadelerini kullandı.

Absarılıoğlu, proje sayesinde sohbet geleneklerini dünyaya duyurma fırsatını da elde edeceklerini söyledi.



Sıradaki Haber