17 °c

ANTDOB'da "Saraydan Kız Kaçırma" operası sahnelendi

ANTALYA (AA) - Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB) tarafından, Wolfgang Amadeus Mozart tarafından bestelenen "Saraydan Kız Kaçırma" operasının prömiyeri yapıldı.Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde gösterimi yapılan Mozart'ın ünlü eseri "Saraydan Kız Kaçırma" operası, ANTDOB sanatçıları tarafından sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Orkestra yönetmeni Alexandru Samoıla ve Ömer...

Kültür-Sanat Haberi
ANTDOB'da Saraydan Kız Kaçırma operası sahnelendi
ANTDOB'da "Saraydan Kız Kaçırma" operası sahnelendi

ANTALYA (AA) - Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB) tarafından, Wolfgang Amadeus Mozart tarafından bestelenen "Saraydan Kız Kaçırma" operasının prömiyeri yapıldı.

Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde gösterimi yapılan Mozart'ın ünlü eseri "Saraydan Kız Kaçırma" operası, ANTDOB sanatçıları tarafından sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Orkestra yönetmeni Alexandru Samoıla ve Ömer Yöntem, sahne yönetmeni Haldun Özörten, dekor Kemal Çağda Çitkaya, Kostüm Gürcan Kubilay, koro yönetmeni Mahir Seyrek, koreografi Serhat Nüfusçu ve ışık Fuat Göz olan operada, Belmonde karakteri Devrim Demirel, Göksal Yaran, Constanze, Aslı Ayan, Esra Çetiner, Blondchen Sezgi Elhüseyni, Meriç Karataç, Müge Yıldıran, Pedrillo, Ercan Uğur, Ferdi Uslu, Engin Yaman, Osmin, Şafak Güç, Engin Suna ve Selin Paşa karakteri ise Emre Akyurt ve Baha İşler tarafından canlandırıldı.

Eserde, bir İspanyol soylusu olan Belmonte, korsanlar tarafından kaçırılarak uşağı Pedrillo ve hizmetçisi Blondchen ile Osmanlılara satılan sevgilisi Konstanze'yi kurtarmak için Osmanlı topraklarını girerek, Selim Paşa Köşkü'ne gider.

Selim Paşa, Belmonte'ye ve vatanından koparıldığı için mutsuz olan Konstanze'ye asil ve özel bir ilgi gösterir. Pedrillo'nun nişanlısı Blondchen'de gözü olan Paşa'nın uşağı Osmin, eserin sonuna dek iki gencin kaçışını alt üst etmeye çalışır. Fakat Paşa'nın alicenap davranışı sayesinde iki genç birbirlerine kavuşur.


Sıradaki Haber