17 °c

Bebeklerine "Ömer Halis Demir" ismini verdiler

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ta yaşayan Hollanda vatandaşı Natasha Lambertha Christina Kılıç, eşi Bülent Kılıç ile yeni doğan bebeklerine, Özel Kuvvetler Komutanlığında şehit edilen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in adını verdi.Elbistan ilçesinde 17 yıl önce evlendiği Hollanda vatandaşı eşi Christina ile yaşayan Bülent Kılıç, gazetecilere...

Kültür-Sanat Haberi
Bebeklerine Ömer Halis Demir ismini verdiler
Bebeklerine "Ömer Halis Demir" ismini verdiler

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ta yaşayan Hollanda vatandaşı Natasha Lambertha Christina Kılıç, eşi Bülent Kılıç ile yeni doğan bebeklerine, Özel Kuvvetler Komutanlığında şehit edilen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in adını verdi.

Elbistan ilçesinde 17 yıl önce evlendiği Hollanda vatandaşı eşi Christina ile yaşayan Bülent Kılıç, gazetecilere açıklamasında, 15 Temmuz darbe girişiminden çok etkilendiklerini belirterek, dünyaya gelen altıncı çocuklarına "Ömer Halis Demir" adını vermeye karar verdiklerini söyledi.

Kendisini bir an şehidin yerine koyduğunu dile getiren Kılıç, "Her insanın yapabileceği bir durum değildi. Millet olarak çok kahramanımız var. Şehit Ömer Halisdemir bunlardan biri oldu. Eşimle birlikte o zaman karar almıştık. Hem şehidin ismini yaşatmak hem de oğlumun da Şehit Ömer Halisdemir gibi yiğit ve kahraman olmasını istediğim için bu ismi verdim." dedi.

Christina Kılıç ise eşi ile Türkiye'de tanışarak evlendiklerini ve 2'si kız 6 çocuğu olduğuna işaret ederek, "Eşim bana bu ismi teklif ettiğinde düşünmeden kabul ettim. Türklere saygı duyuyorum. Darbe gecesi balkondan ezan seslerini duyunca tüylerim diken diken oldu, titredim. Hollanda'da böyle şeyler görmedik. Oğlumun isminin Şehit Ömer Halisdemir'in ismi ile aynı olmasına sevindim." sözlerine yer verdi.

Sıradaki Haber