17 °c

Belçikalı Türklerden Nijerya'daki camiye yardım

ABUJA (AA) - Batı Afrika ülkesi Nijerya'nın başkenti Abuja'da bakıma muhtaç bir camiye Belçikalı Türkler tarafından yardım yapıldı. Abuja'nın Kuje bölgesinde bulunan Kuje Camisi'nin eksiklikleri Belçika'da yaşayan Türklerin desteğiyle giderildi. Abuja Din Hizmetleri Ateşesi Ali Kaşıkırık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yardımın Belçika'da yaşayan Türkler tarafından...

Kültür-Sanat Haberi
Belçikalı Türklerden Nijerya'daki camiye yardım
Belçikalı Türklerden Nijerya'daki camiye yardım

ABUJA (AA) - Batı Afrika ülkesi Nijerya'nın başkenti Abuja'da bakıma muhtaç bir camiye Belçikalı Türkler tarafından yardım yapıldı.

Abuja'nın Kuje bölgesinde bulunan Kuje Camisi'nin eksiklikleri Belçika'da yaşayan Türklerin desteğiyle giderildi.

Abuja Din Hizmetleri Ateşesi Ali Kaşıkırık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yardımın Belçika'da yaşayan Türkler tarafından kendilerine ulaştırıldığını belirtti. Kaşıkırık, "Emanet aldığımız bu sadaka ile başkent Abuja'nın Kuje bölgesinde bulunan bir caminin onarımını gerçekleştirdik." dedi.

Kaşıkırık, "Bu camide aynı zamanda çocuklara dersler veriliyor. Caminin camı yoktu ve yerler topraktı. Belçika'daki Türkler tarafından bize gönderilen yardım ile camiye camlar takıldı, tabanına beton döküldü ve duvarları boyandı." dedi.

Nijerya'da bulunan birçok caminin yardıma muhtaç olduğunu dile getiren Kaşıkırık, bu noktada dünyanın farklı bölgelerindeki Türklerden gelen yardım dolayısıyla memnun olduklarını aktardı.

Yoksulluğun hüküm sürdüğü Nijerya'da birçok cami bakımsız durumda.

Sıradaki Haber