17 °c

Beslediği kuşlar ayağını yerden kesti

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ'da 37 yıldır güvercin besleyen kişi, 11 kuş karşılığında 2012 model otomobil sahibi oldu.Çocukluğunda merak olarak başlayan kuş besleyiciliği kısa sürede tutkuya dönüşen 44 yaşındaki Hayrettin Özgen, aile bireyi gibi gördüğü kuşlarını özenle büyütüp, yarışmalara katılıyor.Özgen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilkokula başlamadan önce kuşlara...

Kültür-Sanat Haberi
Beslediği kuşlar ayağını yerden kesti
Beslediği kuşlar ayağını yerden kesti

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ'da 37 yıldır güvercin besleyen kişi, 11 kuş karşılığında 2012 model otomobil sahibi oldu.

Çocukluğunda merak olarak başlayan kuş besleyiciliği kısa sürede tutkuya dönüşen 44 yaşındaki Hayrettin Özgen, aile bireyi gibi gördüğü kuşlarını özenle büyütüp, yarışmalara katılıyor.

Özgen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilkokula başlamadan önce kuşlara merak saldığını ve 7 yaşından bu yana güvencin beslediğini söyledi.

Kuşların tutkunu olduğunu aktaran Özgen, "şebab" cinsi güvercinlerini özenle besleyip büyüttüğünü ve onlarla her yıl düzenlenen yarışmalara katıldığını belirtti.

Güvercin sevgisinin hiçbir şeyle ölçülemeyeceğini vurgulayan Özgen, şöyle devam etti:

"Güvercinlerin yeri, bizim için apayrı. Maddiyata gelince, tabii ki büyük paralar harcadık ama önemli olan maddiyat değil. Bu bir sevda, vazgeçemediğimiz bir sevdamız. Bu durum, tüm kuş sever arkadaşlarımız için böyle. Kuş beslemenin bir diğer güzel yanı ise onlara duyduğumuz sevdanın dışında bizlere iyi dostluklar kazandırması."

- 11 kuş değerinde otomobil

Özgen, son olarak Ankara'da yapılan bir yarışmada 11 kuşunun ödül kazandığını ifade etti.

Kendisi gibi güvercin sevdalısı bir kişinin, kuşlarından bazıları karşılığında otomobilini takas yapmayı önerdiğini anlatan Özgen, şunları kaydetti:

  "İyi baktığımız kuşlarımız, diğer meraklı arkadaşlarımızın ilgisini çekiyor doğal olarak ve talepler oluşuyor. Bu talepler doğrultusunda, yine buradan bir arkadaşımız meraklıydı ve benden kuş istedi. Bunun üzerine kuşlarımla onun otomobili arasında takas oldu. İkimiz de rıza gösterdik bu alışverişe. Anlaşmamız sonucu 2012 model yaklaşık 30 bin lira değerindeki otomobile karşılık çok sevdiğim değerli 11 güvercinimi verdim. Takas yaptığım kişi de benim gibi çok meraklı kuşlara, sağ olsun. O da merakına sahip çıktı ve bu alışveriş aramızda gerçekleşti."

Özgen, iyi bakılan kuşların değerinin her zaman yüksek olduğunu sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber