17 °c

"Biçim ve Renk" sergisi açıldı

İSTANBUL (AA) - Türk sanatının önemli isimlerinden şair ve ressam Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun aile koleksiyonuna ait yağlı boya eserlerin yer aldığı "Biçim ve Renk" sergisi sanatseverlerle buluştu.Imoga Art Gallery'de açılan sergiye ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan galeri sahibi Eda Tekcan, usta ressamın 1970'li yıllarda öğrencileri için yazdığı bir metinden yola çıkarak...

Kültür-Sanat Haberi
Biçim ve Renk sergisi açıldı
"Biçim ve Renk" sergisi açıldı

İSTANBUL (AA) - Türk sanatının önemli isimlerinden şair ve ressam Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun aile koleksiyonuna ait yağlı boya eserlerin yer aldığı "Biçim ve Renk" sergisi sanatseverlerle buluştu.

Imoga Art Gallery'de açılan sergiye ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan galeri sahibi Eda Tekcan, usta ressamın 1970'li yıllarda öğrencileri için yazdığı bir metinden yola çıkarak sergiyi kurguladıklarını söyledi.

Tekcan, sergide 1946 ve 1972 yılları arasında Eyüpoğlu'nun yaptığı eserlerin yer aldığını belirterek, "Bu eserler aile arşivinden çıkmış eserler. Daha önce hiçbir yerde sergilenmemiş desenler, eskizler, yaptığı panolarının eskizleri ve kendi için yapmış olduğu çeşitli konsept işlerinin ön çalışmaları da bu sergide yer almakta. Biz sanatçının eserleri arasından bunları seçtik ve 30 desenden oluşan bir sergi hazırladık." dedi.

Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun Kalamışlı olduğunu kaydeden Tekcan, "Evi bizim galerimize çok yakın bir noktada. O sebeple de torunu Rahmi Eyüboğlu burayı tercih etti. Yaşadığı ve sürekli yürüyüş yaptığı bir yer burası. Burada onu anmak ve böyle bir sergi yapmak bizi çok mutlu etti." ifadelerini kullandı.

Açılışta, Ayla Karacan, Eyüpoğlu'nun sevdiği türkülerden oluşan mini bir konser verdi.

"Biçim ve Renk" sergisi, 31 Aralık'a kadar görülebilecek.


Sıradaki Haber