17 °c

Bombardımandan kaçıp Türkiye'ye sığındılar

ŞANLIURFA (AA) - Halep bölgesindeki bombardımandan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine yerleşen bir grup Suriyeli, bir an önce ülkelerine dönmeyi ümit ediyor.Son dönemdeki bombardıman nedeniyle evlerini terk eden 5 Suriyeli aile, sınıra yakın boş alanda çadır kurdu. Kendilerine her zaman sahip çıkan Türkiye'ye teşekkür eden Suriyeliler, kış öncesi...

Kültür-Sanat Haberi
Bombardımandan kaçıp Türkiye'ye sığındılar
Bombardımandan kaçıp Türkiye'ye sığındılar

ŞANLIURFA (AA) - Halep bölgesindeki bombardımandan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine yerleşen bir grup Suriyeli, bir an önce ülkelerine dönmeyi ümit ediyor.

Son dönemdeki bombardıman nedeniyle evlerini terk eden 5 Suriyeli aile, sınıra yakın boş alanda çadır kurdu. Kendilerine her zaman sahip çıkan Türkiye'ye teşekkür eden Suriyeliler, kış öncesi ülkelerine dönemedikleri taktirde çadır kente yerleşmeyi planlıyor.

Yaklaşık iki aydır bölgede bulunan sığınmacı grup, pamuk toplayarak para kazanmaya çalışıyor.

Suriyelilerden Kasım Hinedi, Halep'te devam eden ve son dönemde yoğunlaşan bombardıman nedeniyle Türkiye'ye sığınmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Bir an önce ülkelerine dönebilmeyi arzuladıklarını ve bu nedenle çadır kente yerleşmediklerini anlatan Hinedi, evlerine dönemedikleri taktirde kış öncesi çadır kente yerleşeceklerini ifade etti.

Fevziye Şeyh ise uçakların bombardımanları sonucu eşini kaybettiğini ve bu nedenle büyük zorluklar yaşadığını vurguladı.

Terör örgütü PYD'nin Tel Abyad'dan gitmesi durumunda, bu ilçeye dönmeyi arzuladığını dile getiren Hinedi, havaların artık soğumaya başladığını ve geri dönemedikleri taktirde kısa süre içinde çadır kente taşınmayı düşündüklerini kaydetti.

Sıradaki Haber