17 °c

Cuma namazı saat kaçta? (02 Aralık Cuma)

Cuma namazı Müslümanlar için farz olan namazlardandır. Cuma günleri Müslümanlar için mübarek gün olarak kabul edilir. Cuma günleri, öğlen vaktinde cuma namazı kılınır. Cuma namazı erkekler için farzdır, kadınlara farz kılınmamıştır. Cuma gününün Müslümanlar için olan önemini Hz. Muhammed "Cuma, günlerin en hayırlısıdır. Cuma günü iyi değerlendirilirse günahların affına sebep...

Kültür-Sanat Haberi
Cuma namazı saat kaçta? (02 Aralık Cuma)
Cuma namazı saat kaçta? (02 Aralık Cuma)

Cuma namazı Müslümanlar için farz olan namazlardandır. Cuma günleri Müslümanlar için mübarek gün olarak kabul edilir. Cuma günleri, öğlen vaktinde cuma namazı kılınır. Cuma namazı erkekler için farzdır, kadınlara farz kılınmamıştır.

Cuma gününün Müslümanlar için olan önemini Hz. Muhammed "Cuma, günlerin en hayırlısıdır. Cuma günü iyi değerlendirilirse günahların affına sebep olacaktır." sözüyle anlatmıştır. Tüm Müslümanlar için bayram niteliğinde olan cuma namazı, Müslümanların en büyük toplanma zamanlarından biridir.

Cuma namazının kılınabilmesi için önce hutbe okunmalıdır, öğle vakti olmalı ve en az imam hariç 3 kişilik bir cemaat oluşturulmalıdır. 2 Aralık Cuma günü İstanbul'da cuma namazı saat 13.04'de kılınacaktır.

İl il cuma namazı vakitleri için TIKLAYIN

Cuma hadisleri

Oysa onlar (kendilerini tümüyle Allah'a ve İslam'a teslim etmeyenler) bir ticaret ya da bir eğlence gördükleri zaman, (hemen) ona sökün ettiler ve seni ayakta bıraktılar. De ki: "Allah'ın katında bulunan, eğlenceden ve ticaretten daha hayırlıdır. Allah, rızık verenlerin en hayırlısıdır." (Cuma – 11)

"Bir kimse güzelce abdest alarak cuma namazına gelir, hutbeyi ses çıkarmadan dinlerse, iki cuma arasındaki ve fazla olarak üç günlük daha günahları bağışlanır. Kim hutbe okunurken çakıl taşlarıyla oynarsa, boş ve mânasız bir iş yapmış olur.

Sıradaki Haber