17 °c

Dil bilgisini müziğin dili ile öğretiyor

AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesine bağlı Derekarabağ köyündeki ortaokulda Türkçe öğretmenliği yapan Süleyman Sakcı, konuları öğrencilere müzik eşliğinde anlatarak dersi daha eğlenceli hale getiriyor. Eber Gölü'nün yanı başında kurulu köydeki Derekarabağ Ortaokuluna 2 yıl önce atanan Sakcı, ders konularını işlerken farklı yöntemler kullanıyor. Belirli...

Kültür-Sanat Haberi
Dil bilgisini müziğin dili ile öğretiyor
Dil bilgisini müziğin dili ile öğretiyor

AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesine bağlı Derekarabağ köyündeki ortaokulda Türkçe öğretmenliği yapan Süleyman Sakcı, konuları öğrencilere müzik eşliğinde anlatarak dersi daha eğlenceli hale getiriyor.

Eber Gölü'nün yanı başında kurulu köydeki Derekarabağ Ortaokuluna 2 yıl önce atanan Sakcı, ders konularını işlerken farklı yöntemler kullanıyor. Belirli kalıpların dışına çıkarak zor konuları öğrencilere daha zevkli ve akılda kalıcı hale getirmek için farklı şeyler deneyen Süleyman Sakcı, dil bilgisi konularını içeriğinde zamir, sıfat ve tamlamaların geçtiği şarkılar üzerinden anlatıyor.

Derslerde çektiği kısa videoları sosyal medyada "Süleyman hoca ile yeni nesil Türkçe dersi" sayfasında paylaşan Sakcı, birçok yorum ve beğeni alıyor.

Öğretmen Sakcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, dersleri daha eğlenceli hale getirmek için farklı yöntemler kullandığını söyledi.

Öğrencilerinin de önerileriyle derslerde değişik formatta etkinlikler gerçekleştirdiğini belirten Süleyman Sakcı, şunları kaydetti:

"Eski şarkıları çok seviyorum. Özellikle dil bilgisi konularını, sözlerinde zamir ve sıfatların geçtiği şarkılar üzerinden anlatıyorum. Bu yöntem öğrenciler için daha akılda kalıcı oluyor. Böylece bir etkinlik yapmaya başladık. Etkinlikleri de müzik üzerinden yönlendirmeye başladık. Sadece eski şarkılar değil, rap müziğini de kullandığımız oldu. Sürekli farklı etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Her dersten sonra yaptığımız etkinliğin küçük çekimlerini yapıyoruz. Öğrenemedikleri her noktayı eğlenceli ve daha kalıcı şekilde öğretmeye çalışıyoruz. Etkinliklerimizi eğlenceli şekle dönüştürdüğümüzde kalıcı öğrenmeyi sağlamış oluyoruz."

Sakcı, öğrencilerin bu çalışmaya hemen adapte olduğunu, kendilerine olan özgüvenlerinin arttığını gözlemlediğini vurguladı.

Bu sayede öğrenci-öğretmen diyaloğunun daha da arttığını anlatan Süleyman Sakcı, "Etkinliklerin daha farklı olması için öğrencilerden de çok güzel fikirler geliyor. Sıraların üstüne okulda yapılan etkinliklerin fotoğraflarını koyduk. Böylece her etkinliği sıralarında inceleme imkanları oluyor." dedi.

Öğrencilerden Gülben Oğuz da sürekli Türkçe dersinin olmasını istediklerini, dersin çok eğlenceli ve anlaşılır geçtiğini ifade etti.

Yaptıkları etkinliklerle kendilerini daha kolay ifade edebilir hale geldiklerini anlatan Oğuz, bu etkinliklerden sonra öğretmenleri ile olan ilişkilerinin daha da arttığını dile getirdi.

Sıradaki Haber