17 °c

Engelliler ritim çalgılarla eğlendi

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, renkli görüntüler yaşandı.Bodrum Kaymakamlığı, Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" kapsamında, ilçedeki rehabilitasyon merkezlerinden öğrencilerin katılımıyla bir dizi kutlama etkinliği düzenlendi.Bodrum Otogarı'ndan Belediye Meydanı'na...

Kültür-Sanat Haberi
Engelliler ritim çalgılarla eğlendi
Engelliler ritim çalgılarla eğlendi

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, renkli görüntüler yaşandı.

Bodrum Kaymakamlığı, Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" kapsamında, ilçedeki rehabilitasyon merkezlerinden öğrencilerin katılımıyla bir dizi kutlama etkinliği düzenlendi.

Bodrum Otogarı'ndan Belediye Meydanı'na kadar bando eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşe engelliler, aileleri, vatandaşlar ve ilçede tatillerini sürdüren bazı yabancı turistler de katıldı.

Yaklaşık yarım saatlik yürüyüşün ardından meydana ulaşan 300 kişilik grubu, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan karşıladı. Gödekmerdan, engelliler ve aileleriyle tek tek ilgilenerek günlerini kutladı. Engelliler okulu yetkilileri, daha sonra Atatürk büstüne çelenk sundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Bodrum İskele Meydanı'na yürüyen grup, burada kendileri için hazırlanan alanda öğretmenleri eşliğinde çeşitli dans gösterileri sahneledi.

Aileleriyle renkli görüntüler oluşturan engelli çocuklar, şiirler okuyup şarkılar söyledi.

Grup üyeleri ayrıca Bodrum Sağlık Vakfı Bünyesinde faaliyet gösteren, fiziksel ve zihinsel engellilerin yanı sıra cam kemik hastalarının da yer aldığı 15 kişilik grup ritim çalgılarla mini konser verdi.

Yaklaşık bir saat süren konseri çok sayıda kişi ilgiyle izledi.

Sıradaki Haber