17 °c

"Halep üşümesin" diye Edirne'den kışlık kıyafet gönderecekler

EDİRNE (AA) - Edirne'de, Beşşar Esed rejimi ve İran destekli Şii milislerin yoğun saldırısı altındaki Halepliler için yürütülen yardım kampanyasında toplanan kışlık kıyafetler Suriye'ye gönderilecek.Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri, "Halep Üşümesin Halep Yardım Bekliyor" adlı kampanya başlattı. Avrasya Araştırma Eğitim ve Sosyal Hizmet Vakfı ile Edirne Genç...

Kültür-Sanat Haberi
Halep üşümesin diye Edirne'den kışlık kıyafet gönderecekler
"Halep üşümesin" diye Edirne'den kışlık kıyafet gönderecekler

EDİRNE (AA) - Edirne'de, Beşşar Esed rejimi ve İran destekli Şii milislerin yoğun saldırısı altındaki Halepliler için yürütülen yardım kampanyasında toplanan kışlık kıyafetler Suriye'ye gönderilecek.

Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri, "Halep Üşümesin Halep Yardım Bekliyor" adlı kampanya başlattı.

Avrasya Araştırma Eğitim ve Sosyal Hizmet Vakfı ile Edirne Genç STK'lar Platformunun da destek verdiği kampanyada, toplanan kıyafetler Haleplilere ulaştırılacak.

Edirne Genç STK'lar Platformu adına açıklama yapan Kadir Alkan, duyarlı üniversite öğrencilerini kutladıklarını, organizasyonda yer aldıkları için de mutlu olduklarını söyledi.

Halep'teki katliamlara Batılı ülkelerin sessiz kaldığını vurgulayan Alkan, şunları kaydetti:

"Yanıbaşımızda katledilen masumların acısını yüreğimizde hissediyoruz. Halep'teki katliamların bir an önce durdurulması için ne varsa yapılmalı. 22 sivil toplum kuruluşunun dahil olduğu platformumuz, üniversite öğrencilerinin başlattığı yardım kampanyasına destek oluyor. Biz millet olarak her zaman mazlumların yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Suriye'de yardıma muhtaç olan Müslüman kardeşlerimize elimizden gelen yardım yapılmalı."

Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Eyüp Yenigül de Halep'te masum sivillere karşı yapılan zulmün kendilerini derinden etkilediğini ifade etti.

Kampanya kapsamında Türkiye'nin değişik yerlerinden katkı gelmesinin, Türk milletinin yardıma verdiği değeri ortaya koyduğunu ifade eden Yenigül, "Suriye'de zor şartlar altında yaşayan Müslüman kardeşlerimiz için yardım toplamaya devam edeceğiz." dedi.

Eyüp Yenigül, 16 Aralık Cuma gününe kadar Selimiye Camisi arkasındaki İlahiyat Fakültesi önündeki kampanya noktasında yardımları kabul edeceklerini kaydetti.

Sıradaki Haber