17 °c

Kazada ölen öğrenciler anısına fidan diktiler

MUĞLA (AA) - Bodrum ilçesinde düzenlenen etkinlikte, trafik kazasında hayatını kaybeden iki öğrenci için fidan dikildi.Geçen haziranda Bodrum'un Turgutreis Mahallesi'nde evinin karşısında bir otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden 10 yaşındaki Ada Uz ile kısa süre önce Turgutreis Mahallesi İslamhaneleri mevkisinde, servise binmek için sabah erken saatlerde yolun...

Kültür-Sanat Haberi
Kazada ölen öğrenciler anısına fidan diktiler
Kazada ölen öğrenciler anısına fidan diktiler

MUĞLA (AA) - Bodrum ilçesinde düzenlenen etkinlikte, trafik kazasında hayatını kaybeden iki öğrenci için fidan dikildi.

Geçen haziranda Bodrum'un Turgutreis Mahallesi'nde evinin karşısında bir otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden 10 yaşındaki Ada Uz ile kısa süre önce Turgutreis Mahallesi İslamhaneleri mevkisinde, servise binmek için sabah erken saatlerde yolun karşısına geçmeye çalıştığı sırada yine otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitiren 14 yaşındaki lise öğrencisi Aslı Değirmen için fidan dikme etkinliği düzenlendi.

Turgutreis'in Akçaalan mevkisindeki alanda düzenlenen etkinliğe, Uz ailesi başta olmak üzere, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile TEMA Vakfı yetkilileri ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Fidan dikme etkinliğine çocukları ile katılan aileler, kısa sürede yüzlerce fidanı toprakla buluşturdu.

Etkinlikte konuşan Kocadon, trafik kazasında yaşamını yitiren Ada Uz'a yakışan temiz havada bir araya geldiklerini söyledi.

Küçük Ada'nın sağlığında yelken yarışlarına da katıldığını ifade eden Kocadon, "Bu kampanyada dikilen ağaçların Bodrum'un doğasına, çevresine, bizden sonra gelecek nesillere yeşil bir alan olarak kalmasını diliyorum. Uz ailesine de teşekkür ediyorum." dedi.

Kampanyayı çocuklarını kaybeden Uz ailesinin başlattığını belirten Kocadon, ağaçlandırma kampanyasının örnek olması temennisinde bulundu.

Ada Uz'un annesi Oya Erol Uz da oğlunu geçen haziran ayında trafik kazasında kaybettiklerini hatırlattı.

Yaşanan acı dolu günleri dostları ve yakın arkadaşları sayesinde atlatmaya çalıştıklarını ifade eden anne Uz, oğlunun ölümünden sonra Uz Eğitim ve Bilim Derneğini kurduklarını söyledi.

Oya Erol Uz, bu dernek sayesinde bütün çocuklara, doğaya ve bilime yönelik farklı organizasyonlar ve projeler gerçekleştireceklerini belirtti.

Uz, İslamhaneleri mevkisinde otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden ve oğluyla aynı kaderi paylaşan lise öğrencisi Aslı Değirmen için de bir fidan dikeceklerini söyledi.

TEMA Vakfı Bodrum gönüllüsü Haluk Ortaç da fıstık çamı, kara çam ve harnup gibi 300'e yakın fidanı toprakla buluşturduklarını kaydetti.

Yapılan konuşmaların ardından her iki çocuk için fidanlar dikildi.

Sıradaki Haber