17 °c

Kazakistan'ın bağımsızlığının 25. yıl dönümü

İSTANBUL (AA) - Kazakistan'ın bağımsızlığının 25. yıl dönümü Cem Karaca Kültür Merkezi'nde düzenlenen konserle ile kutlandı. Dünya Kazakları Cemiyeti ile Kazak Türkleri Eğitim ve Araştırma Derneği tarafından düzenlenen etkinliğe, Kazakistan Cumhuriyeti'nin İstanbul Başkonsolosu Yerkebulan Sapiyev, Dünya Kazakları Cemiyeti Başkan Yardımcısı Talğat Mamaşev katıldı. Programa...

Kültür-Sanat Haberi
Kazakistan'ın bağımsızlığının 25. yıl dönümü
Kazakistan'ın bağımsızlığının 25. yıl dönümü

İSTANBUL (AA) - Kazakistan'ın bağımsızlığının 25. yıl dönümü Cem Karaca Kültür Merkezi'nde düzenlenen konserle ile kutlandı.

Dünya Kazakları Cemiyeti ile Kazak Türkleri Eğitim ve Araştırma Derneği tarafından düzenlenen etkinliğe, Kazakistan Cumhuriyeti'nin İstanbul Başkonsolosu Yerkebulan Sapiyev, Dünya Kazakları Cemiyeti Başkan Yardımcısı Talğat Mamaşev katıldı. Programa, Türkiye'de yaşayan Kazak Türkleri de yoğun ilgi gösterdi.

İstiklal Marşı ile Kazakistan milli marşının okunmasıyla başlayan etkinlikte konuşan Başkonsolos Sapiyev, 27 Kasım 1991'deki bağımsızlık ilanının ardından kendilerini tanıyan ilk ülkenin Türkiye olduğunu söyledi.

Bunun kendileri için büyük bir önemi olduğunu vurgulayan Sapiyev, "25 yıl önce ana vatanımız Kazakistan'ı dünyada tanıyan ilk ülke, kardeş Türkiye oldu. Biz bunu hiçbir zaman unutmayacağız, bununla gurur duyuyoruz." diye konuştu.

Sapiyev, iki ülkenin kardeş ve stratejik ortak olduğuna işaret ederek, "Biz, kardeş ülkemizin başarılarını bizim başarılarımız gibi hissediyor ve çok seviniyoruz. Kazakistan-Türkiye dostluğu ve kardeşliği ilelebet baki olsun." dedi.

Etkinlik, konuşmaların ardından Kazak sanatçıların konseri ile son buldu.

Sıradaki Haber