17 °c

Şanlıurfa'nın yöresel tatları görücüye çıktı

ŞANLIURFA (AA) - Eyyübiye Belediyesi ve Tüm Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu tarafından bu yıl birincisi düzenlenen Şanlıurfa Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası'nda kente özgü yöresel lezzetler görücüye çıktı.Karaköprü ilçesindeki özel bir tesiste düzenlenen ve 3 gün sürecek yarışmanın ilk gününde, ilçelerden katılan kadın yarışmacılar yöreye özgü tatlarda hünerlerini...

Kültür-Sanat Haberi
Şanlıurfa'nın yöresel tatları görücüye çıktı
Şanlıurfa'nın yöresel tatları görücüye çıktı

ŞANLIURFA (AA) - Eyyübiye Belediyesi ve Tüm Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu tarafından bu yıl birincisi düzenlenen Şanlıurfa Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası'nda kente özgü yöresel lezzetler görücüye çıktı.
Karaköprü ilçesindeki özel bir tesiste düzenlenen ve 3 gün sürecek yarışmanın ilk gününde, ilçelerden katılan kadın yarışmacılar yöreye özgü tatlarda hünerlerini sergiledi. Borani, ağzı açık, şıllık tatlısı, yuvalama, içli köfte, firik pilavı ve pestil kavurması ile sarı burma gibi tatlar jürinin değerlendirmesinin ardından katılımcılara ikram edildi. Etkinlik pazar günü aralarında Süleyman Demirel, Harran, İstanbul Gelişim, Kilis 7 Aralık, Dicle ve Adıyaman üniversitelerinin katılacağı yarışmayla sona erecek.Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, yarışmanın kentin turizmine ve yemek kültürüne ciddi katkılar sunacağına inandığını belirtti.Şanlıurfa'nın kadim bir kent ve marka bir şehir olduğunu ancak tanıtım konusunda bazı eksikliklerin bulunduğunu vurgulayan Ekinci, var olan güzellikleri ortaya çıkarmak için çalıştıklarını söyledi.Ekinci, Şanlıurfa mutfağını dünyaya tanıtmak istediklerini kaydetti. Kadın yarışmacılar ise kendilerine imkan sunan yetkililere teşekkür etti.

Sıradaki Haber