17 °c

Tiflis'te "Yaşanabilir Bir Dünya İçin El Ele" konferansı

TİFLİS (AA) - Tiflis Yunus Emre Enstitüsünün davetlisi olarak Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te bulunan gezgin ve yazar Prof. Dr. Orhan Kural, "Yaşanabilir Bir Dünya İçin El Ele" adlı konferans düzenledi.Tiflis İvane Javakhişvili Devlet Üniversitesi yerleşkesindeki Tiflis Türk Kültür Merkezi salonunda yapılan konferansa Enstitü Müdürü Zekeriya Gültekin, Türk İşbirliği ve...

Kültür-Sanat Haberi
Tiflis'te Yaşanabilir Bir Dünya İçin El Ele konferansı
Tiflis'te "Yaşanabilir Bir Dünya İçin El Ele" konferansı

TİFLİS (AA) - Tiflis Yunus Emre Enstitüsünün davetlisi olarak Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te bulunan gezgin ve yazar Prof. Dr. Orhan Kural, "Yaşanabilir Bir Dünya İçin El Ele" adlı konferans düzenledi.

Tiflis İvane Javakhişvili Devlet Üniversitesi yerleşkesindeki Tiflis Türk Kültür Merkezi salonunda yapılan konferansa Enstitü Müdürü Zekeriya Gültekin, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Tiflis Koordinatörü Hüseyin Şanlı, Türk Hava Yolları Ofisi Müdürü Şerafettin Ekici, Türkiye'nin Tiflis Büyükelçiliği yetkilileri ve öğrenciler katıldı.

Konuşmasında çevre bilincinin kazanılmasına yönelik bilgilendirme faaliyetlerine değinen Kural, çevre bilincinin yanı sıra tüketim hakkında da bilgiler verdi.

Sigara içme oranının dünya genelinde yüksek olduğuna değinen Kural, sigara reklamlarının yasaklanması gerektiğini söyledi.

Su zengini Gürcistan'ın su kaynaklarını da kontrollü kullanması ve israfın önlenmesi gerektiğini vurgulayan Kural, insanları çevreye sahip çıkmaya çağırdı.

Sıradaki Haber