17 °c

"Uzaylı Zekiye" dedikleri için adını değiştirdi

MUĞLA (AA) - Marmaris'te özel bir hastanede çalışan Zekiye Çam, çocukluk yıllarından beri kendisiyle "Uzaylı Zekiye" diye dalga geçilmesinden rahatsız olması üzerine mahkeme kararıyla ismini "Zeynep" olarak değiştirdi.TRT'de 1980'li yılların sonunda yayınlanan komedi dizisi "Uzaylı Zekiye" ismi, yıllar sonra Marmaris'te dava konusu oldu.Özel bir hastanenin...

Kültür-Sanat Haberi
"Uzaylı Zekiye" dedikleri için adını değiştirdi
"Uzaylı Zekiye" dedikleri için adını değiştirdi

MUĞLA (AA) - Marmaris'te özel bir hastanede çalışan Zekiye Çam, çocukluk yıllarından beri kendisiyle "Uzaylı Zekiye" diye dalga geçilmesinden rahatsız olması üzerine mahkeme kararıyla ismini "Zeynep" olarak değiştirdi.

TRT'de 1980'li yılların sonunda yayınlanan komedi dizisi "Uzaylı Zekiye" ismi, yıllar sonra Marmaris'te dava konusu oldu.

Özel bir hastanenin mutfak kısmında çalışan 31 yaşındaki Zekiye Çam, çocukluk yıllarından beri kendisine "Uzaylı Zekiye" denilerek şaka yapılmasından rahatsız olarak isim değişikliği için Marmaris 1. Asliye Hukuk Mahkemesine başvurdu.

Mahkeme, Zekiye Çam'ın ismini "Zeynep" olarak değiştirilmesi talebini onayladı. 

Çam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Uzaylı Zekiye" karakteri nedeniyle ismiyle dalga geçildiği için çocukluğundan beri Zeynep ismini kullandığını söyledi.

İsmini öğrenenlerin kendisine "Uzaylı Zekiye" şeklinde hitap etmesinden rahatsızlık duyduğunu belirten Çam, özellikle gerçek adını bilen iş yerindeki arkadaşları ve bazı akrabalarının ismi nedeniyle kendisine şaka yaptığını kaydetti. 

Senaryosunu Seden Kızıltunç'un, müziklerini de Cahit Berkay'ın yaptığı fantastik komedi dizisi "Uzaylı Zekiye", 1988'de başlayıp 1990 yılına kadar TRT'de yayınlandı.

Seden Kızıltunç'un canlandırdığı Zekiye karakteri, evde kalmış ve kozmik olaylardan etkilenerek çeşitli güçler kazanmış bir kız olarak seyirciye yansıtılmıştı.  

Sıradaki Haber