17 °c

Yuri Honing İstanbul'da

İSTANBUL (AA) - Dünyaca ünlü saksafoncu Yuri Honing, kendi adını taşıyan dörtlüsüyle birlikte yeni albümü Desire’ın dünya turnesi kapsamında konser verdi. Times’ın “zamanımızın en yaratıcı ve cesur saksafoncularından biri” olarak nitelendirdiği Honing, İstanbul Borusan Müzik Evi’nde sahne aldı. Ünlü saksafoncuya, piyanoda Wolfert Brederode, bas gitarda Gulli Gudmundsson...

Kültür-Sanat Haberi
Yuri Honing İstanbul'da
Yuri Honing İstanbul'da

İSTANBUL (AA) - Dünyaca ünlü saksafoncu Yuri Honing, kendi adını taşıyan dörtlüsüyle birlikte yeni albümü Desire’ın dünya turnesi kapsamında konser verdi.
Times’ın “zamanımızın en yaratıcı ve cesur saksafoncularından biri” olarak nitelendirdiği Honing, İstanbul Borusan Müzik Evi’nde sahne aldı. Ünlü saksafoncuya, piyanoda Wolfert Brederode, bas gitarda Gulli Gudmundsson, davulda ise Joost Lijbaart eşlik etti. Honing'in konserine hayranları büyük ilgi gösterdi.
Hollandalı müzisyen bugüne kadar 90’ın üzerinde ülkede konserler vererek zengin bir diskografiye imza attı. Pat Metheny, Charlie Haden, Kurt Rosenwinkel, Ibrahim Malooff, Craig Taborn ve Paul Bley gibi isimlerle çalışmalar gerçekleştiren Honing, 2001 yılında Edison Caz Ödülü’nün yanı sıra 2012’de Hollanda’nın en saygın ödüllerinden biri olan Boy Edgar Ödülü’nün de sahibi oldu.
Caz, pop ve Batılı olmayan müzikal geleneklere dayalı, benzersiz bir tarz oluşturan sanatçı, son yıllarda kendi adını taşıyan dörtlüsüyle birlikte Avrupa, Asya ve Güney Amerika’nın prestijli festivallerinde yer alıyor.

Sıradaki Haber