17 °c

Zeki Müren doğum gününde Bodrum'da anıldı

MUĞLA (AA) - Muğla’nın Bodrum ilçesinde Zeki Müren, doğum gününde gerçekleştirilen konserle anıldı.Sanatçının 85. doğum günündeki anma konserinde Bodrum Zeki Müren Sanat Derneği korosu ve saz ekibi sahneye çıktı.Bodrum Belediyesi Heredot Kültür Merkezi'nde iki bölümden oluşan konserde, Zeki Müren'in eserlerinin de aralarında yer aldığı şarkılar seslendirildi.Yaklaşık 550...

Kültür-Sanat Haberi
Zeki Müren doğum gününde Bodrum'da anıldı
Zeki Müren doğum gününde Bodrum'da anıldı

MUĞLA (AA) - Muğla’nın Bodrum ilçesinde Zeki Müren, doğum gününde gerçekleştirilen konserle anıldı.

Sanatçının 85. doğum günündeki anma konserinde Bodrum Zeki Müren Sanat Derneği korosu ve saz ekibi sahneye çıktı.

Bodrum Belediyesi Heredot Kültür Merkezi'nde iki bölümden oluşan konserde, Zeki Müren'in eserlerinin de aralarında yer aldığı şarkılar seslendirildi.

Yaklaşık 550 kişinin izlediği konserde, şef Ahmet Sabancı'nın anonsu ile derneğin korosunda bulunan söz yazarı Ülkü Aker de solo şarkılar söyledi.

İzleyenlerin, solo ve koro şarkılara eşlik ettiği konsere verilen arada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aker, Zeki Müren'in, sözleri kendine ait 7- 8 eserini seslendirdiğini belirtti.

Zeki Müren'i ölüm yıldönümlerinde ve doğum gününde andıklarını belirten Koro Şefi Ahmet Sabancı ise "Biz bunu 15 senedir yapıyoruz. Onun adı ile kurduğumuz dernek ile her sene konserler düzenliyoruz. Bu konserimiz Bodrum Sağlık Vakfı yararına, engelliler için yaptık. Zeki Müren madem çok yardımsever, biz de onun bu yardımseverlik yolundan gidelim istedik." dedi.

Konser sonunda Sabancı'ya, çiçek ve engelli öğrencilerin yaptığı seramik plaket hediye edildi.

Sıradaki Haber