17 °c

Adalet Bakanı Bozdağ:

YOZGAT (AA) - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "15 Temmuz 2016 darbe girişiminin Fetullah Gülen'in emir ve komutası altında olan, ona bağlı FETÖ mensuplarınca başlatıldığı ve icra edildiği ve bunun talimatının da Fetullah Gülen tarafından verildiği güneş gibi ortada" dedi.Bozdağ, AK Parti Yozgat İl Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen "Milli İrade Fotoğraf...

Politika Haberi
Adalet Bakanı Bozdağ:
Adalet Bakanı Bozdağ:

YOZGAT (AA) - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "15 Temmuz 2016 darbe girişiminin Fetullah Gülen'in emir ve komutası altında olan, ona bağlı FETÖ mensuplarınca başlatıldığı ve icra edildiği ve bunun talimatının da Fetullah Gülen tarafından verildiği güneş gibi ortada" dedi.

Bozdağ, AK Parti Yozgat İl Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen "Milli İrade Fotoğraf Sergisi"nin açılışını yaptı.

Burada bir basın mensubunun "Anaya değişikliği konusunda partilerarası bir mutabakat sağlandı mı?" diye sorması üzerine Bozdağ, AK Parti, CHP ve MHP'den birer milletvekilinin katılımıyla komisyon oluşturulduğunu anımsattı.

Komisyonun çalışmalarına başladığını ve şu ana kadar da olumlu bir çalışma izleniminin ortaya çıktığını vurgulayan Bozdağ, "Komisyona AK Parti adına katılan arkadaşımızdan aldığımız bilgiye göre de olumlu bir gelişme söz konusu. İnşallah anayasanın tümünde olmasa bile Anayasa içerisinde demokrasimiz, hukuk devletimiz, Türkiyemizin bugünü ve geleceği için son derece önemli bazı reformları uzlaşmayla gerçekleştirme imkanı bulacağımıza inanıyorum. Ben bu komisyondan olumlu sonuçlar çıkacağı beklentisi içerisindeyim." değerlendirmesinde bulundu.

Yargıyla ilgili konularda siyasi partiler arasında fazlaca bir görüş ayrılığı olmadığına dikkati çeken Bekir Bozdağ, şöyle devam etti:

"Çünkü Askeri Yargıtay ve Askeri Yüksek İdare Mahkemesinin kaldırılması konusunda partilerin ortak görüşü var. Seçim meydanlarında, seçim beyannamelerinde bunu açık bir şekilde görebiliyoruz. Diğer konularda da kolay uzlaşabileceğimiz bir alan olduğunu görüyoruz. HSYK'nın seçim usulünün değiştirilmesi son derece önemli. HSYK'nın mevcut seçim usulüyle bir daha seçime gitmesi Türkiye için son derece yanlış olur, yargımız için yanlış olur, yargıya güven için yanlış olur. O nedenle ben siyasi partilerimizin HSYK üyelerinin seçimine dair mevcut usulü değiştirmeleri ve bu konuda uzlaşmayla yeni bir formül bulmaları konusunda herkesin biraz kendine ait görüşleri bir tarafa koyup doğru olan görüş etrafında birleşmesinde fayda olduğuna inanıyorum. Çünkü bu teknik bir konu yargımızın en üst belirleyici idari organı olan HSYK'nın oluşumunun yargı içerisindeki ayrışmalara, kutuplaşmalara, gruplaşmalara izin vermeyecek bir usulde oluşması son derece önemlidir. Türkiye geçmiş iki seçimde bunun sıkıntılarını yaşadı, üçüncü bir seçimi yaşamayız diye ümit ediyorum. Buradan da siyasi partilerimize, HSYK'nın seçim usulü konusunda başka konularda ihtilaf çıktı, anlaşamadılar ama hiç olmazsa bu konuda bir uzlaşmayı yakalamalarını beklediğimi ifade etmek isterim."

- FETÖ'nün darbe girişimi

Bir yarbayın "darbeyi Fetullah Gülen'in emirleri doğrultusunda yaptıklarını" itiraf ettiğine ilişkin haberlerin hatırlatılması üzerine de Bozdağ, darbe girişimine ilişkin itirafların hukuki dosyalara girmesi açısından önemli olduğunu belirtti.

Bozdağ, şöyle konuştu:

"15 Temmuz 2016 darbe girişiminin Fetullah Gülen'in emir ve komutası altında olan, ona bağlı FETÖ mensuplarınca başlatıldığı ve icra edildiği ve bunun talimatının da Fetullah Gülen tarafından verildiği güneş gibi ortada. Güneşin varlığını ispata bir hacet yok, herkes görüyor, herkes biliyor. Bu ifadelerin ortaya çıkması önemli ama zaten bu konuda Türkiye kamuoyunun bizim herhangi bir tereddütümüz yok. Şu anda Fetullah Gülen'in bu darbeyi yaptığına dair, yaptırdığına dair Türkiye'de herhangi kimsede de şüphe yok. Dünyada bunun böyle olduğunu biliyor, biz de böyle olduğunu biliyoruz. Ancak hukuki açıdan delillerin dosyada olması da önemli. Sadece bir değil, bu konuda onlarca ifade var ve başka deliller var. O yüzden de çok net."

Adalet Bakanı Bozdağ, Fetullah Gülen'in ABD'den iadesinin sorulması üzerine de bu hafta ABD'den 4 kişilik heyetin Türkiye'ye geleceğini hatırlattı.

Heyetin Türkiye'de muhataplarıyla değerlendirme toplantısı yapacağını dile getiren Bozdağ, "Türk uzmanlarla ABD'li uzmanlar bu konuyu enine boyuna değerlendireceklerdir. Bu son derece önemli. Önümüzdeki hafta ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden Türkiye'de olacak, Biden'ın görüşmelerinde de teröristbaşı Fetullah Gülen'in iadesi önemli konulardan eminim ki biri olacaktır." ifadelerini kullandı.



Sıradaki Haber