17 °c

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ataş:

MUĞLA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, AK Parti iktidarı olarak hem yatırım yaptıklarını hem de Türkiye'nin, Uluslararası Para Fonu'na (IMF) olan borcunu ödediklerini belirterek, "Ayaklarımıza bağ olan IMF'yi yakamızdan düşürdük." dedi.Ataş, Muğla'nın Fethiye ilçesinde DSİ Toplantı Salonu'nda düzenlenen partisinin İlçe Danışma Kurulu Toplantısı'nda...

Politika Haberi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ataş:
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ataş:

MUĞLA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, AK Parti iktidarı olarak hem yatırım yaptıklarını hem de Türkiye'nin, Uluslararası Para Fonu'na (IMF) olan borcunu ödediklerini belirterek, "Ayaklarımıza bağ olan IMF'yi yakamızdan düşürdük." dedi.

Ataş, Muğla'nın Fethiye ilçesinde DSİ Toplantı Salonu'nda düzenlenen partisinin İlçe Danışma Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, AK Parti'nin tüm teşkilatlarının bu ülkeye hizmet için gece gündüz çalıştığını belirtti.

AK Parti teşkilatlarının çalışmaları ve desteğiyle dünya çapında projelere imza atıldığını anlatan Ataş, "Üçüncü boğaz köprüsü, İstanbul'a 3. havalimanı, Kocaeli Körfez geçiş köprüsü, Avrasya Tüneli, Marmaray Tüneli gibi... AK Parti iktidarı olarak hem yatırım yaptık hem de Türkiye'nin, IMF'ye olan borcunu ödedik. Ayaklarımıza bağ olan IMF'yi yakamızdan düşürdük. Sizler IMF'ye borç verebilecek bir Türkiye kazandırdınız. Bunlar olurken birileri de her türlü hileye başvurmak suretiyle eski Türkiye'deki alışkanlıklarını, AK Parti döneminde de hayata geçirmeye çalıştı. AK Parti ve Türkiye'nin önünü kesmeye gayret ettiler." diye konuştu.

Ataş, FETÖ mensuplarının Türk Silahlı Kuvvetleri, emniyet, yargı içerisine yerleştirdikleri hainlerle 15 Temmuz darbe girişimi gecesi bu ülke insanının saf ve temiz vergileriyle aldıkları F-16, tank, helikopter ve silahları bu milletin üzerine yönelttiklerini kaydetti.

FETÖ'nün utanmadan, sıkılmadan millete karşı silah doğrulttuğunu ve o gece 248 şehit verildiğini hatırlatan Mustafa Ataş, "Kurtuluş Savaşı'nda bile zerre kadar zarar görmemiş TBMM, bu alçaklar tarafından bombalanmıştır. Türkiye'nin en stratejik noktaları bu hain FETÖ mensupları tarafından bombalandı." dedi.

"Başkomutanımız, liderimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın Marmaris'te hayatına kastetmek üzere otelinin nasıl ateş altına alındığını hepiniz yakinen gördünüz. O tehditler altında 'ben milletimin içerisine gidiyorum' diyerek liderliğin nasıl olduğunu bütün dünyaya gösterdi." diyen Ataş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine de bütün insanların o gece sel gibi sokağa aktığını anımsattı.

Darbe girişimi gecesi sokağa dökülenlerin birbirine siyasi görüş sormadığına dikkati çeken Ataş, herkesin "Mesele vatan, bayrak, milletse gerisi teferruattır" diyerek, sokaklara çıktığını vurguladı.

- "Türkiye strateji değiştirmiştir"

Ataş, Kurtuluş Savaşı'nın bir benzerini, 15 Temmuz gecesi Türk milletinin yaşadığını belirterek, "Milletimizin o onurlu duruşu sayesinde, liderinin önderliğinde 'Buradayız, ne yapacaksanız yapın' diyerek göğüslerini uçaklara, tanklara siper etti. İnsanlar ölümü öldürdüler ve tankların altına yattılar. Yaralananlar yaralandıklarının farkında bile değillerdi. Acıyı unutmuşlardı. Böyle bir duyguyla o geceyi millet olarak hep birlikte yaşadık. Eğer o gece, Allah korusun darbe başarılı olsaydı, bu ülke işgal edilecekti. Kim tarafından? FETÖ'nün, DAEŞ terör örgütünün çeteleri tarafından. PKK, PYD terör örgütünün çeteleri tarafından işgal planları hazırlanmıştı. Şimdi Suriye'de, Irak'ta Fırat Kalkanı operasyonlarının niçin yapıldığını anlayabiliyor musunuz? Bu işgal güçlerini yerinde yok etmek üzere, Türkiye strateji değiştirmiştir. Bugün de onun mücadelesi sürüyor." değerlendirmesinde bulundu.

Sıradaki Haber