17 °c

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kaya:

ÇANKIRI (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, Ilgaz 15 Temmuz Tüneli ile ilgili, "Kalkışma sırasında tünel girişi ve çıkışında küçük de bir çatışma yaşandı. Hainlerin kim olduğunu tarif etmeye gerek yok. Çatışma bu ülkenin Başbakanı ile kalkışma yapan kişiler arasında çıktı." dedi.Ilgaz, 15 Temmuz İstiklal Tüneli'ndeki incelemelerde bulunan Kaya, daha sonra...

Politika Haberi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kaya:
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kaya:

ÇANKIRI (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, Ilgaz 15 Temmuz Tüneli ile ilgili, "Kalkışma sırasında tünel girişi ve çıkışında küçük de bir çatışma yaşandı. Hainlerin kim olduğunu tarif etmeye gerek yok. Çatışma bu ülkenin Başbakanı ile kalkışma yapan kişiler arasında çıktı." dedi.

Ilgaz, 15 Temmuz İstiklal Tüneli'ndeki incelemelerde bulunan Kaya, daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Türk siyasi tarihinde bu tünelin önemli bir yeri olduğunu dile getiren Kaya, "Üzerinde de yazdığı gibi, Türkiye'nin istikbaliyle ilgili çok önemli bir sürece şahitlik eden bir tünel. Sayın Başbakanımızın İstanbul Tuzla'daki evinden yola çıkıp Türkiye'deki kalkışma hadisesiyle ilgili gerek açıklamalarını yaptığı, gerekse olayları takip ettiği bir yer. Burası aynı zamanda önemli sıkıntıların da yaşandığı bir yer. Başbakanımızın hem temelini attığı hem de kendisinin ve ülkenin korunduğu bir tüneldeyiz." diye konuştu.

Tünelin 15 Aralık'ta açılışa hazır hale geleceğini bildiren Kaya, "15 Temmuz'dan 5 ay sonra 15 Aralık'ta açılışa hazır olacak. Bu ülkenin ekonomisini tartışmaya açanlar için önemli cevap, arkamızdaki tabelada duruyor. Burası 15 Aralık'ta açılışa hazır hale gelirken, 20 Aralık gibi de Avrasya Tüneli açılacak." ifadelerini kullandı.

Ilgaz Tüneli'nin, kuzey-güney hattını bağlayacağına dikkati çeken Kaya, "Ilgaz Dağı, Sinop, Samsun ve Kastamonu'dan Ankara'ya ulaşmak isteyenlerin ızdırap yaşadığı bir yer. Bu tünel, 4 yılda bitirilen yaklaşık 5,5 kilometrelik muhteşem bir eser. Bunun yanında Karadeniz'den Antalya'ya inecek güzergahın da üzerinde duruyoruz." dedi.

Kaya, darbe girişimi gecesi tünelde bazı olayların da yaşandığına işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu tünel, ülkenin en büyük ihaneti ve dramlarının yaşandığı, 250'ye yakın insanımızın şehit olduğu olayları anlatan önemli bir yer. Boğaz Köprüsü ne kadar önemli ve anlamlıysa, Meclis ne kadar önemli ve anlamlıysa burası da bu kadar önemli. Resmi olarak açıklanmış değil ama Sayın Başbakan'a karşı küçük bir çatışmanın da yaşadığı bir yer burası. Sayın Başbakanımızın yaptığı açıklamalardan ve diğer arkadaşlarımızın ifade ettiklerinden, uçakların tacizinden korunma noktasında İstanbul'dan Ankara'ya geçerken güzergahını değiştirmişti. Bu güzergahı kullandı. Hem yerinin belli olmaması hem de süreci yönetmek için buradaydı. Kalkışma sırasında tünel girişi ve çıkışında küçük de bir çatışma yaşandı. Hainlerin kim olduğunu tarif etmeye gerek yok. Çatışma bu ülkenin Başbakanı ile kalkışma yapan kişiler arasında çıktı. Ilgaz Tüneli darbeye karşı duruşun yönetildiği küçük bir merkezdi. Ilgaz Tüneli, Türkiye'nin kaderini etkileyen de bir yer. O nedenle adı 15 Temmuz. "

Darbede ilk hedefin Cumhurbaşkanı olduğunu vurgulayan Kaya, "Biliyorsunuz, darbe girişiminde birinci hedef Cumhurbaşkanı, ikinci hedef Başbakanımız, üçüncü hedef Genelkurmay Başkanı idi. Genelkurmay Başkanı'na karşı başlangıçta belki başarılı oldular. Cumhurbaşkanı ve Başbakanımıza karşı Allah göstermesin, başarılı olsaydılar belki sonuç alacaklardı. Cumhurbaşkanımızın dirayeti, Başbakanımızın ilk açıklaması önemliydi." ifadesini kullandı.

Kaya, Avrupa Parlamentosuna terör örgütü PKK bayrağı asılmasının da kendilerini üzdüğünün altını çizerek, "Avrupa Birliğindeki dostlarımızın bu tavrı bizi üzüyor. 15 Temmuz'da bir şekliyle bu ülkenin kaderini etkileyecek bir sonuç olsaydı Avrupa'daki dostlarımız onları da bu şekilde mi ağırlayacaktı, bilmiyorum?" değerlendirmesinde bulundu.

Anayasa değişikliğiyle ilgili çalışmalara da değinen Kaya, AK Parti ve MHP'nin bazı maddelerde mutabakata vardığını hatırlatarak, "Ülkenin geleceğiyle ilgili çok önemli bir adım atılıyor. Türkiye'nin kaderi artık güçlü ve istikrarlı bir ülke yönetimine doğru evriliyor. Koalisyonlar ülkenin kaderini olumsuz etkiledi. Güçlü bir hükümet olduğunda bu ülke daha hızlı kalkınacak." diye konuştu.

Kaya'ya incelemelerinde Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş da eşlik etti.

Sıradaki Haber