17 °c

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin:

KARABÜK (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sözlerine ilişkin "Bizi kimse tehdit edemez, 'Yaptıklarına pişman olacaklardır' lafı bize geçmez, bize sökmez" dedi.Şahin, 1 Kasım seçimlerinde partisine en çok oy veren köylere teşekkür ziyaretlerinde bulunarak vatandaşların sorunlarını dinledi.Eskipazar...

Politika Haberi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin:
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin:

KARABÜK (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sözlerine ilişkin "Bizi kimse tehdit edemez, 'Yaptıklarına pişman olacaklardır' lafı bize geçmez, bize sökmez" dedi.

Şahin, 1 Kasım seçimlerinde partisine en çok oy veren köylere teşekkür ziyaretlerinde bulunarak vatandaşların sorunlarını dinledi.

Eskipazar ilçesine bağlı Bölükören köyündeki ziyareti sırasında bir gazetecinin Rusya Devlet Başkanı Putin'in "Türkiye yaptığına pişman olacak" sözlerine ilişkin soru yönelttiği Şahin, Türk hava sahasının ihlali üzerine yaşanan bütün gelişmelerin dünyanın gözü önünde meydana geldiğini söyledi.

Şahin, dünya kamuoyunun kimin haklı olduğuna yönelik kararı verdiğini belirterek şöyle konuştu:

"Hava sınırları defalarca ihlal edilen bir ülkenin ne yapması gerekiyorsa, Türkiye onu yapmıştır. Rusya Federasyonu'nun hava sahası ihlal edilse ne yapacaksa, Türkiye onu yapmıştır. Onun için Sayın Putin, anlaşılmaz bir şekilde, tabirimi hoşgörün, kabadayı vari bir tavırla tehditler savurarak 'suçlu iken suçsuz duruma nasıl gelebilirim' çabası içeresinde. Bunu yaparken de çok kabaca yapıyor."

Konuyu takip eden dünya kamuoyunun da Putin'i yadırgadığını ifade eden Şahin, "Bir an önce kendisini bu stresten kurtarmasını diliyoruz Türkiye olarak. Bir an önce normalleşmesini arzu ediyoruz. Bizi kimse tehdit edemez. 'Yaptıklarına pişman olacaklardır' lafı bize geçmez, bize sökmez. Biz sadece defalarca ihlal edilen hava sınırlarımızı korumanın dışında başka bir şey yapmadık. Her ülkenin hava sahasını koruma hakkı vardır ve bu hakkımızı kullandık" diye konuştu.

- "Normalleşme sürecine girilecektir"

Şahin, bu stresli durumun ortadan kalkacağını ve bir normalleşme sürecine girileceğini düşündüğünü dile getirerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu konuyu sürekli gündemde tutmanın her iki ülkeye fayda sağlamayacağı kanaatindeyim. Türkiye ile Rusya arasında ticari ilişkiler var. Bizim Rusya’dan almış olduğumuzu doğalgaz ve akaryakıt gibi maddeler var. Alışverişlerimiz var. Bu alışverişler her iki tarafa da avantaj sağlayan alışverişlerdir. 'Biz artık Türkiye’den sebze ve meyve almayacağız' diyor. Biz bunları satacak başka yollar buluruz. Bir kapı kapanırsa, Cenabı Allah başka bir kapıyı açar, bu inançtayız. Bizim herhangi bir tedirginliğimiz yoktur. Biz sadece hava sahamızı koruduk ve savunduk. Bundan pişman değiliz."

Türkiye’den özür dilemesi gerekenin Rusya olduğuna işaret eden Şahin, "Rusya, 'hava sahasını defalarca ihlal ettik' diye Türkiye’den özür dilemesi lazım. 'Bizim pilotlarımız yanlışlık yapmışlar, Türkiye’nin hava sahasını daha öncede birkaç kez uyarmış olmalarına rağmen ihlal etmişler özür dileriz' demeleri lazım. Şimdi kabadayı vari bir edayla yapmış oldukları açıklamaları sadece tebessümle karşılıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

- "Kaybeden Rusya olur"

Şahin, "Türk Akımı görüşmelerinin durdulduğuna" yönelik açıklamalara ilişkin soruyu da şöyle yanıtladı:

"Sağlık olsun. Başka çözümler bulunur. Biz dünyada etkinliği olmayan bir ülke filan değiliz. Sayın Cumhurbaşkanımız Katar’a gitti ve Katar 'hiç merak etmeyin biz doğalgazınızı karşılarız' dedi. Çok önemli anlaşmalar yaparak dönüldü. Arkasından inanıyorum ki başka ülkelerle de buna benzer anlaşmalar yapılır. Aslında kaybeden Rusya olur. Bunu yakında kendileri de görmeye başlayacaklar."

Sıradaki Haber