17 °c

Aleskerov, TBMM Başkanvekili Hamzaçebi ile görüştü

TBMM (AA) - TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Azerbaycan Cumhuriyeti Milli Meclisi Başkan Vekili Valeh Aleskerov ile bir araya geldi. Hamzaçebi, makamında ağırladığı konuğu Aleskerov'u Türkiye'de görmekten memnuniyet duyduğunu belirtti.Türkiye'nin özellikle son dönemde çok sayıda terör olayı yaşadığını, çok şehit verildiğini ifade eden Hamzaçebi, "Şehitlerimize bir kez daha...

Politika Haberi
Aleskerov, TBMM Başkanvekili Hamzaçebi ile görüştü
Aleskerov, TBMM Başkanvekili Hamzaçebi ile görüştü

TBMM (AA) - TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Azerbaycan Cumhuriyeti Milli Meclisi Başkan Vekili Valeh Aleskerov ile bir araya geldi.

Hamzaçebi, makamında ağırladığı konuğu Aleskerov'u Türkiye'de görmekten memnuniyet duyduğunu belirtti.

Türkiye'nin özellikle son dönemde çok sayıda terör olayı yaşadığını, çok şehit verildiğini ifade eden Hamzaçebi, "Şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum.' dedi.

Terörün tek hedefinin halkı yıldırmak, psikolojisini bozmak, Türkiye'nin kalkınma, büyüme hedefini engellemek olduğunu vurgulayan Hamzaçebi, "Türkiye, teröre asla pabuç bırakmaz, güçlü bir ülkedir. Terörün mutlaka ama mutlaka hakkından gelecektir, bundan kimse kuşku duymasın. Ben buna yürekten inanıyorum." diye konuştu.

Türkiye ile Azerbaycan'ın iki ayrı devlet, tek millet olduğunu anlatan Hamzaçebi, "Türkiye ve Azerbaycan halkı aynı milletin iki ayrı devlette yaşayan insanlarıdır, kardeştir. Tarihimiz, kültürümüz ortaktır. Yan yana olmaktan, komşu olmaktan iki ülke halkı da mutlu ve bundan güç alıyor. Bölgenin istikrarı, huzuru, refahı için Türkiye ile Azerbaycan'ın dayanışması çok önemlidir. Bugüne kadar bu dayanışmayı her iki ülke de gösterdi. Bu dostluğun, bu kardeşliğin ebediyen süreceğine inancım tamdır." ifadelerini kullandı.

Valeh Aleskerov da özellikle bu dönemde daha sık görüşmenin, bir araya gelmenin önemine değindi.

Bunu yapmadıkları takdirde ne tarihin ne de milletin kendilerini bağışlamayacağını aktaran Aleskerov, şunları söyledi:

"Yaşananlardan dolayı 'Ankara'da olmalı, kardeşlerimle görüşmeliyim' dedim. Allah sizlere sabır versin. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yerleri cennettir. Bu terör saldırısını yaptıranların Allah cezasını versin. Onların arkasında duranların da... Biz her zaman sizlerin yanındayız, beraberiz. Sevdiğim bir şehirde kardeşlerimin yanında olmaktan mutluyum."


Sıradaki Haber